Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Egy banknál több hitelem van....

Kkicsim kérdése:

Egy banknál több hitelem van. A közlemény rovatban feltüntettem a hitelazonosítót, valamint, hogy hiteltörlesztés. A bank kiegyenlíthet-e más költséget az összegből?

Figyelt kérdés
2013. okt. 14. 10:05
 1/5 Shai-Hulud ***** válasza:

Ha vannak elmaradásaid, késedelmeid, azokat rád terhelheti, és kiegyenlítheti az általad befizetett összegből, függetlenül attól, hogy te milyen célra szántad.

Ha ilyenek nincsenek, akkor viszont köteles az általad megadott hitel törlesztésére fordítani, de tudnod kell, hogy a befizetett összeg bizonyos része a kamatokra megy, és csak a maradék csökkenti a törzstőkét.

2013. okt. 14. 11:16
 2/5 A kérdező kommentje:
A lényege az lett volna, hogy ne az aznap aktuális, másik hitelre törlessze rá, hanem a 80 naposra. Azt tudo, hogy a Ptk szerint, először a költségre, aztán kamatra törleszt, és csak utána a tőkére...
2013. okt. 14. 12:07
 3/5 Shai-Hulud ***** válasza:

Értem.

Úgy tudom, ha még nincs elmaradásod (mert csak MOST esedékes az első hitel), akkor a bank köteles figyelembe venni, hogy te a másik hitelre akarsz befizetni. Csak akkor hagyhatja ezt figyelmen kívül, ha van lejárt határidejű fizetnivalód.

2013. okt. 14. 12:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Esetleg van valami ötleted, hogy ennek hol lehetne utánajárni?
2013. okt. 14. 12:54
 5/5 Shai-Hulud ***** válasza:

Persze, a bank ügyfélszolgálatánál. :-D

Felhívod őket telefonon, és pontos felvilágosítást tudnak adni.

2013. okt. 14. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!