Vonhatnak Gyedből?
Lányommal vagyok itthon gyeden még 2014 juli 19 ig ,Egyedül nevelem a két gyerkőcömet ,és most kaptam az közjegyzőtöl egy fizetési meghagyást és nagyon félek mi lesz velünk ha vonni akarnak a 68.000 ft gyedemből ,meg a gyerekek apjától kapok 20.000ft meg a 29600 ft családi ami az össz bevételünk hogy is van ez hány százalékát vonhatják ha már odakerül az ügy ,és kérhetek e mélányossági alapon hogy kevesebet vonjanak stb ,,,
Ja mert ugy tudom a gyedből nem vonhatnak!!köszönöm előre is üdv egynagyon elkeseredett anyuka
Ja nem irtam hogy nincs semmi a nevemen!
A gyerekek apja a lakásban engedi hogy lakjunk igy onnan nem vihetnek el semmit!!
Állandó lakcímedről foglalhatnak, ha nem tudod bizonyítani hogy az nem a tied.
Gyedből vonhatnak csak gyes-ből nem.
Kérvényezés attól függ mennyi elmaradásod van, végrehajtó stb?
Én nem igy tudom, a barinőm ugyanebben a szituban van és abehajtó járt nála és közölte nem tudnak mit csinálni mert gyedből sorry van!!
És gondolom ez nem csak egy behajtócégre vonatkozik ,mivel abból a gyerekemet tartom el
Ja és sajna 1.000.000ft személyi kölcsönről van szó
Akkor keres egy ügyvédet.Minden városba van ingyenes jogi segítség ott kérdezd meg. Gondolom attól, is függ hogy a cég az kifizetőhely mert ha igen akkor simán munkabér szöveggel is jöhet a gyed amiből foglal. Talán ezt tudom még elképzelni.
De nem lenne egyszerűbb megpróbálni megegyezni a bankkal. Mi lesz 1-2 év múlva amikor vissza kell menned dolgozni.
gondoltam itt valaki megtud nyugtatni de látom nem ,csak idegesebb lettem!
Köszönöm a válaszokat
szegééény
nem visznek el semmit a lakásból
GYED nem végrehajtható! GYED-ből, GYES-ből, családi pótlékból (gyerekek után járó ellátásokból) csak a jogalap nélkül felvett ellátás vonható vissza más nem.
Végrehajtóval is lehet egyezkedni!
A bejelentett címen foglalhatnak. Általában tudni kell bizonyítani, hogy mi a Tied, mi az, ami nem.
Természetesen a babához köthető dolgokat nem fogják elvinni, és a végrehajtási törvény is felsorolja, hogy milyen minimum dolgokat köteles otthagyni a végrehajtó. Tehát olyan nincs, hogy teljesen kisöprik a lakást.
Általában olyasmit "visznek", amit értékesíteni is tudnak.
A "visznek" annyit jelent, hogy nem viszik el, hanem lefoglalják.
Ha nem tudják értékesíteni bizonyos határidőn belül, akkor még vissza is kerülhet a tulajdonodba.
Tehát annyira nem kell parázni, a foglalás mindig a legutolsó dolog, előtte mással próbálkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!