10%-os kamatot/hozamot mivel lehet manapság elérni? Hova tegyem a pénzem?
Ekkora összegű kamatot sehol nem kapsz manapság.
A részvényeknek hozama van, ami lehet akár ennél több is, de lehet sajnos mínusz is.
A kötvények hozama nem garantált garantált, tehát a múltbéli hozamokra alapaozva azt feltételezni, hogy a jövőben is annyi lesz a hozam, nagy tévedés.
Ekkora, vagy efölötti garantált hozamot jelenleg csak a 4-5-6 éves futamidejű lakástakarék pénztárakból lehet kihozni, de azokat csak lakáscélra lehet elkölteni.
Ukrajnában az OTP 30-38%-ot ad, attól függően mennyi a pénzed!
De óda nem tehetsz FT-ot, az árfolyam pedig eléggé ingadozó 30FT + /- 10, tehát 20-40 között ingázik...
Ha mákod van 20-ért veszel valutát 40-ért kiváltod és erre még jön 30-38% kamat is.
Pl: 1 000 000beteszel (30on) 1 év után ez 1 380 000 Ft lenne (30on), de a Ft közben erősödött (20at ér a valuta)ez esetben van 1 év után 920 000-ed. Másik eset (40-et ér) így lesz 1 840 000Ft-od! Az hogy mennyiért veszed a valutát és mennyi lesz 1 év múlva nem tudom neked megmondani (még én sem :) )
Legrosszabb esetben veszed 40-ért 20-ért visszaváltod közben kamatozott 30-38%-on, és a pénzed 1 részét bukód, majd hazakullogsz 650 000-el (tehát mínusz 35%-al)!
Na ezt akartam én is írni , hogy Ukrajna becsődölhet...
De miért kellett ezt lepontozni ?
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem viszem akkor Ukrajnába, megpróbálom. Most épp 30 Ft-os árfolyamon tudnám átváltani, tehát pont középen van. Így 50% esélyem van, hogy felfelé megy.
Mivel csak 1,5 millióról van szó, sokat nem bukhatok rajta.
Miért?
Ha csődbe megy Ukrajna, attól még az OTP nem megy csődbe. És én az OTP-be fogom vinni, ha sikerül elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!