Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol ellenőrizhetem, hogy...

Hol ellenőrizhetem, hogy milyen Lakáskassza van a nevemen?

Figyelt kérdés
Pár hónapja felhívtak egy cégtől (ahol korábban egy pályázatomat írták), hogy pénzügyi segítséget adnának a náluk kötött Lakástakarék-pénztárral kapcsolatban. Jó pár percbe telt, mire felfogták, hogy én náluk nem kötöttem. De ha már így kiderült, kértem, hogy haladéktalanul küldjék meg a részemre az adatokat. Azóta is hallgatnak. Hallottam már más nevére (akármilyen adatbázisból) kötött LTP-ről, jó lenne tudni, ki szerződött a nevemben.
2013. okt. 2. 10:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs. Ha te nem tudsz róla akkor kizárt, hogy lenne.

Jelenleg amúgy Fundamenta, Erste Bank és OTP Bank foglalkozik lakás kasszával. Ez a három és senki más. Ezen három közül melyik keresett meg téged?

2013. okt. 2. 12:29
 2/4 anonim ***** válasza:

12.29-es, ne legyél benne biztos, hogy ilyen nincs.

Mivel egy LTP megtakarítási program elindításához nem kell más, csak a szerződő által aláírt, jól kitöltött ajánlat, az aláírást bárki hamisíthatja...

(Mi a jó ebben egy közvetítőnek? Nem adok tippeket, viszont sajnos láttam már nem kevés csúnya történetet...)

Viszont legyünk optimisták kedves kérdező!:) Az is lehet, hogy valamelyik közeli hozzátartozód rád, mint Kedvezményezettre kötött megtakarítási szerződést. Ekkor valóban nem szükséges a hozzájárulásod.

Szerintem az államkincstárnál az Adószámod alapján meg tudják nézni, melyik pénzintézetnél fut a neved alatt valamilyen megtakarítási program, utána már könnyebb dolgod van. Be kell menni az adott bankba és ott érdeklődhetsz. Amennyiben te vagy egy ilyen szerződésben a "Szerződő", az sima okirat hamisítás, viszont ha csak kedvezményezett vagy, az már rendben van, de így azt is kiderítheted, ki kötött rád ilyen megtakarítást.

2013. okt. 2. 14:23
 3/4 anonim ***** válasza:

"12.29-es, ne legyél benne biztos, hogy ilyen nincs.

Mivel egy LTP megtakarítási program elindításához nem kell más, csak a szerződő által aláírt, jól kitöltött ajánlat, az aláírást bárki hamisíthatja... "

Az a szerződés amit nem ő írt alá az gyakorlatilag olyan, mintha nem lenne. Semmis. Bűncselekmény, ahogy te is írod.

2013. okt. 2. 15:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos, tényleg van ilyen, már korábban is hallottam. Akkor is csak úgy derült ki, hogy ismerős szeretett volna kötni, aztán kiderült, hogy ő már szerződő valahol, valamilyen formában. Az említett pályázatíró cégnél egyébként minden adatom megvolt más okból kifolyólag.
2013. okt. 2. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!