Kinek van tapasztalata a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. -vel?
Minden érdekelne,ami ezzel kapcsolatos, mi a folyamata, mennyi időt vesz igénybe az ügyintézés. 1,5 hete jeleztem szándékom a hitelező bank felé,hogy csatlakoznék az eszközkezelő programjához, de még nem kaptam választ.
Sajnos végrehajtás alatt van az ingatlanom, félek kifutok az időből.
Egy nagycsaládos rokonom akart velük "üzletelni" A Családsegítő segítségével sikerült információt szerezni, hosszas levelezés után.
Ha jogosultnak találnak a programban való részvételre, akkor a tulajdonos költségére felértékelik a házat. Ennek az összegnek a felét kifizetik a Banknak, de a ház tulajdonjoga teljes egészében az Eszközkezelőé lesz.
Arra, hogy ha nem elég a hitelre az összeg, mi lesz a maradékkal. Kétféle választ kaptak. Az egyik verzió esetén a hiteltartozás megmarad, a másik verzió szerint a Bank elengedi. (Utóbbi nem igazán hiszem)
A volt tulaj a házban maradhat, de arról nem hajlandók nyilatkozni, hogy mennyi lakbért kellene fizetni. Az sem világos, hogy az esedékes karbantartásokat ki fogja fizetni.
Csak annyit mondtak, hogy 5 éves belül vissza lehet tőlük vásárolni a házat.
Szia!
remélem még nem késő a válasz.
Mi most írtunk alá velük kb egy hete.
A jelenlegi hitel összegének a feléért vette meg a banktól az ingatlant a net zrt és a fennmaradó hitelt a bank elengedte.
A havi lakbér nekünk 14 ezer forint lesz.
5 éven belül visszavásárolhatom ha tudom a házat a most kifizetett vételárért+a jegybank alapkamat megy rá a visszavásárlás napjáig.
Ha bármi kérdésed lenne még ,írd meg és válaszolok .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!