Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megtakarításommal mit csináljak?

Megtakarításommal mit csináljak?

Figyelt kérdés
Megtakarítottam 600.000 Ft-t diákmunkával, jelenleg 20 éves főiskolás vagyok, mit ajánlanátok mihez kezdjek vele? Esetleg valami jobb kamatozással lekössem vagy TBSZ vagy valami ötletetek van?

2013. szept. 23. 20:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
18%

Helló való világ.

600K semmit nem ér. évi 12.000ft a kamat ha lekötöd.

Magas kockázatú befektetés is jó ha 100.000ft-ot egy évben a bukhatsz is rendesen.

Komoly vállalkozásra a tízszerese sem elég.

Bocsi hogy elmegszomorítottak de ez csak a főiskolásoknak nagy pénz.

2013. szept. 23. 20:24
 2/14 A kérdező kommentje:

Vállalkozásba még gondolkozni se gondolkoztam, nem tudom honnan vetted a bukást de ha picit is értenél a pénzhez tudhatnád, hogy az alaptőke garantált védelem alatt áll.

Utána lehet olvasni bármelyik bank oldalán, kockázat csupán annyi, hogy semmit se kapsz.

2013. szept. 23. 20:28
 3/14 anonim ***** válasza:
85%

________________tudhatnád, hogy az alaptőke garantált védelem alatt áll. _______________

Csak a tőkevédett-nél Inkább te olvass utána.

2013. szept. 23. 20:32
 4/14 A kérdező kommentje:
Ma a bankok csak tőke védettet nyújtanak. Jogszabály kötelezi őket.
2013. szept. 23. 20:33
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

Mondom olvass utána

Kérdés: mihez kezdjek vele : És nem az volt melyik bankba adják a legtöbb kamatot.

Tehát írhattam volna hogy vegyél rajta drogot és add el az jó válasz lett volna.

Értékpapír Alap

Deviza Alap

Prémium Válogatás Alap

árupiac Alap

Tőkevédett Alap_____________________

2013. szept. 23. 20:38
 6/14 A kérdező kommentje:
megnéztem 3 bank ajánlatát gyorsan, minden ajánlatuk tőke védett..
2013. szept. 23. 20:45
 7/14 anonim ***** válasza:
Ja, az alacsony hozamúak lehet, hogy azok. De azzal a 3-6%-os évi kamattal kb. ki lehet törölni...
2013. szept. 23. 21:19
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia szerintem nincs értelme vitatkoznod ezzel a másikkal látod hogy csak provokál.

600 ezer igenis sok pénz, nekem nem volt ennyim 20 éves koromban és most sajnálom hogy nem kezdtem korábban spórolni.

Tehát az első befektetésed legyen egy könyv, ajánlom a Boggleheads Guide to Investing: [link] (ne tévesszen meg a játékfigurás boríték, ez igenis egy komoly könyv). Az ebayen megveheted olcsóbban is.

Amíg el nem olvasod ezt a könyvet addig ne kezdj semmi komolyba, ezért azt tanácsolom hogy vegyél kötvényeket. A kötvényeket a magyar állam, bankok és cégek szokták kiadni, te döntsd el mekkora rizikót szeretnél vállalni, nyilván a cégek a legrizikósabbak ezért találj egy olyat amiről biztos vagy hogy nem fog csődbe menni a közeljövőben. Nekem jelenleg ilyen kötvényeim vannak, 9%-os évi kamattal TBSZ számlán. Ezt viszont még tavaly vettem, most már nem hiszem hogy találsz ilyen magas hozamot.

Ha magyar állami vagy céges kötvényt veszel, akkor nehogy bankon keresztül vásárolj, mert azok mindig lefölezik a nyerességet. Nyiss értékpapírszámlát vagy a Magyar Államkincstárnál vagy egy brókercégnél (jó a KBC Equitas, a Quaestor meg a Random Capital).

Tehát vegyél ilyen diszkont kötvényeket melyek le fognak járni egy éven belül, és közben vedd meg azt a könyvet és olvasd el. Miután elolvastad akkor tudni fogod hogyan akarod folytatni, ez csakis a saját személyiségedtől függ. Tehát vehetsz továbbra is kötvényeket, vagy áttérhetsz ETF-ekre, vagy talán részvényekkel is próbálkozhatsz. Minden esetre a cél nem az hogy hirtelen meggazdagodjál, hanem az hogy 40-50 éves korodban legyél elég gazdag és nyugdíjba vonúlhassál, vagyis soha többé ne kelljen dolgoznod hacsak te nem akarod.

Jah igen és a kötvényeket nem védi az állam tehát ha csődbe megy az állam vagy a cég akkor elvesztetted a pénzed. De Magyarország nem hiszem hogy csődbe megy egyhamar, a céges kötvények vásárlása előtt meg érdeklődj egy kicsit a cégről, mióta léteznek, hány munkásuk van, hogy mennek a dolgok stb. A lekötött banki betét nem hoz nyereséget, általában csak annyit nyersz amennyi az infláció, tehát reálisan nullán maradsz.

2013. szept. 23. 22:31
 9/14 anonim ***** válasza:

2018/I Prémium Magyar Államkötvény TBSZ számlára téve

vagy 2028-as lejáratú fix államkötvény

2013. szept. 24. 07:31
 10/14 Flector 67 ***** válasza:
Tudom mindenhova ezt írom be, de nekem ezekkel vannak jó tapasztalataim: OTP Supra, Emda papírok, Plotunis Zrt. 20-30% körüli hozamokat produkáltak (Bruttó) ez elmúlt 3-5 évben. Természetesen kockázatosak, de mi nem az?
2013. szept. 24. 07:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!