Adott egy házaspár, ahol a feleség felvesz egy kölcsönt, de a férje nevét használja, de a férj nem tud róla és 2 évvel később kap egy felszólító levelet, hogy fizessen! Milyen következménye lehet, ha kiderül a feleség okiratot hamisított?
Sajnos úgy tudom ennek azért van egy elévülési ideje.
De ha jól emlékszem még időben van és nem 2 év, hanem több az évülési idő.
Ez okirathamisítás, ami bűncselekmény.
Ellenben jó hír a férjnek, hogy a törvény szerint a hitel ügyintézőnek kötelessége ellenőrizni az aláíró személyazonosságát! Ezt nyilván nem tette meg. Egy grafológiai vizsgálat simán kimutatja, hogy az aláírás nem a férfié és a hitelszerződés innentől kezdve semmis oszt' kész. A bank majd kinyomozza, hogy ki és mit hamisított, az legyen az ő dolguk.
07:34!
Ezt nem én követtem el,hanem az élettársam volt felesége! Szerdán kapott egy felszólító levelet 200 ezer ft-ról,hogy fizessen,de azt se tudta,hogy miről van szó,így felhívtuk a providentet és mondták,hogy 2011-ben lett felvéve 80ezer,ami nem lett fizetve,csak egyszer,mégpedig ez év áprilisában és ott történt a befizetés,ahol lakott ezelőtt,viszont az élettársam már tavaly május óta elköltözött onnan. Ma hívták újra és mondták,hogy gyakran előfordul ez náluk,valószínűleg pénzbüntetést kapnak és ki lesznek rugva,ha 100%-ra bebizonyosodik a dolog,márpedig csak a volt feleség lehetett(amúgyis jártas az a család hamisításban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!