Mai nap kaptam egy leveles értesítőt az egyik OTP bankfióktól, hogy az általam igényelt AMEX hitelkártyám elkészült. Holott semmilyen kártyát nem rendeltem. Lehetséges, hogy így találomra kiküldik a leveleket reklámfogás céljából bárkinek?!?!?!?
Lehetséges, egy ismerősöm is kapott.
Ha nem kell, akkor kidobhatod nyugodtan.
Persze biztosat az OTP tud mondani.
A pénzforgalmi törvény kifejezetten tiltja, hogy kérés nélkül készítsen/küldjön a bank bankkártyát, kivéve, ha egy meglévő, lejárt kártyát cserél le ugyanolyan újra. Ezért a legjobb, ha tényleg megkérdezed az OTP-t, hogy mi alapján, kinek a kérése alapján készítették el neked a kártyát. Én biztosan utánajárnék...
"41. § (1) A pénzforgalmi szolgáltató kizárólag az ügyfél kifejezett kérelme esetén bocsáthat rendelkezésére készpénz-helyettesítő fizetési eszközt, ide nem értve a már meglévő készpénz-helyettesítő fizetési eszköz cseréjét."
Csak az a furcsa, hogy ez nem bankkártya, hanem hitelkártya.. :/ És soha nem volt hitelkártyám és nem is lesz! Megáll az eszem. Az tuti, hogy a következő utam az OTP-hez fog vezetni...
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!