Jogászok, szakemberek: behajthatatlan tartozás?
Jogosan fél attól, hogy a nyugdíjából (ha lesz, lévén munkanélkülieknek nevetségesen kevés a nyugdíja) helyből vonni fogják.
Régen valóban volt ilyen, hogy "behajthatatlannak" ítéltek egy tartozást és úgy mond a sarokba dobták. Manapság már nincs ilyen, minden fillért megfognak.
Kiértesítik a jogszabályban előírt időközönként, felszámolják a kamatot meg a munkadíjat és amint lesz valami - akár nyugdíj 10 év múlva - azonnal árvereznek, tiltanak.
Sejtettem.
Köszönöm.
volt munkája kb. 15-20 évig, 10 éve semmi, még 10 évig semmi, azaz a jogosultsági idő felében volt kb. munkája. így vajon a minimumnyugdíjnál többre számíthat, vagy sem? mert azt hiszem, jelenleg az is olyan 28 ezer körül van, mint a segély. de ha egy picit több is lesz, jelenleg nincs véletlenül infód arról, hogy letiltás esetén mennyi az az összeg, aminek mindenképp az adósnál kell maradnia?
köszönöm.
Ezt sajnos nem tudom. Azt tudom, hogy 33% tiltható a nyugdíjból is - de nem tudom mennyi a minimum összeg, ami alatt nem lehet hozzányúlni. Ezt talán a nyugdíjintézettől lehetne megérdeklődni.
Mondjuk örökséget sem vár már sehonnan? Miből él ha nem dolgozik 10 éve és nem is akar már soha életébe? :S
hát, lehet h akarna dolgozni, de anno otthagyta a sulit, és nincs szakmája.
öröksége fix, h nem lesz, szülei nem élnek.
van egy élettársa aki nyugdíjas. van egy közepes nyugdíja, meg az illető segélye, ebből elvannak egy szoba-konyhában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!