Western Union hogyan működik (lépésről lépésre)?
Szóval tegyük fel kint vagyok Amerikában megkaptam az első heti fizetést, és elmegyek keresni ilyen WU-t, sok helyen van Amerikában? Ha ott vagyok mennyit kell fizetnem azért mert pénzt adok fel ill. milyen adatok (papírok) kellenek?
Szükséges hozzá angolul beszélni?
Azt pontosan nem tudom hogy amerikában hogy működik.
Itt Magyarországon ki kell tölteni egy WU nyomtatványt. Fel kell írni az utalt összeget, a címzett nevét, országát, és a várost amelyikben felveszi az összeget. Fel kell továbbá írni a feladó lakcímét és személyi azonosítóját, alá kell írni és befizetni a pénzt.
Az adatokat rögzítik, elintézik az utalást és visszakapod az űrlapot amire rányomtatják és kézzel is ráírják azt a 10 jegyű számot amivel a címzett fel tudja venni a pénzt.
Valamennyi angol tudás kell hozzá hogy tudd hova mit írj.
Van egy táblázat az átutalási díjakról. 6-10% között mozog. Paypallel ugyan ez csak 4%, de az még bonyolultabb, és tovább tart.
Paypallel ugyan ez csak 4%, de az még bonyolultabb, és tovább tart. ez nem igaz...
Eloszor bonyesznek tunik, de ha beleszamolod azt, hogy a PP utalashoz nem kell elmenni WU irodaba, otthonrol a fotel kenyelmebol megcsinalod, akkor sokkal kevesebb ideig tart!
Nyiss egy bankszamlat, azon tartsd a penzed. Hozz letre egy Paypal szamlat, ahol megadod a bankszamla adatait.
A fizudat berakod a bankba, majd egy szamitogep segitsegevel a PProl barkinek barhova kuldesz penzt, az azonnal a cimzett szamlajan megjelenik, es csak fel %ot von le, vagyis 100 dodo kuldesenel 50cent!
Angol tudas kell a bankszamla nyitashoz is es a Paypalhoz is, de ha van ismeros aki segit forditani, akkor hidd el SOKKAL jobban megeri a PP mint a Wu, azok csunyan levesznek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!