Ti mit szóltok a megtakarításokat terhelő 6%-os EHO-hoz?
Rosszul tudod.
2013. augusztus 1-től hatályba lépő új jogszabály értelmében EHo mentesek azon befektetési alapok befektetési jegyein elért kamatjövedelmek, amelyek mögött legalább 80 százalékban magyar, forintban denominált állampapír van (ide tartozik az MNB kötvény is).
Ha már itt tartunk a Lakáskasszán elért jövedelem is adómentes marad.
Üdv,
De átlag embernek ez nem igazán elérhető...
És milyen érdekes megint Pioneer céggel jössz akinek a papírjait ajánlgatod:)))
12.
A nevemet nem tudod leírni. Így kár is Veled vitatkozni, ne haragudj.
Az az "atlagember" aki nem kepes kotvenyt venni nem is fog idegeskedni a 6% EHO-n. Az aki meg havonta felre tud tenni legalabb 10-20 ezret az legjobban teszi ha TBSZ szamlat nyit es 5 evig nem veszi fel a penzt.
Az a legrosszabb megoldas ha otthon vagy egy "szefben" tartod a penzed, mert annak evente csokken az erteke az inflacio hatasara. Meg a legrosszabb banki befektetes+EHO is jobb attol ha otthon fekszik a penzed a fiokban.
Az EHO szerintem tiszta lopás mert nem jár érte szolgáltatás. Ugyanolyan egészségi ellátást kapok mint valaki akinek nincsen értékpapirja.
Csak várom mikor fogja a strassburgi biróság megdönteni ezt a marhaságot és akkor majd az államnak vissza kell fizetnie a befektetőknek az összes lopott pénzt. Nemsokára, pár éven belül ez be fog következni.
Akkor lopás a nyugdíjjárulék, amit a fizetésből vonnak (mert nekem nem annyi lesz a nyugdíjam, mint a mostani nyugdíjasoknak, akiket én fizetek), lopás a TB is, mert nekem már nem fog járni annyi állam által finanszírozott egészségügyi szolgáltatás öregkoromban, mint a mostaniaknak, stb. Ezek mind csak elméletileg adnak egy jogosítványt, egy ígérvényt a jövőre nézve.
A kamatadó is tiszta lopás? Nem, csak adó.
Tehát erre nem alapozható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!