Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért is venné el a bank a...

Miért is venné el a bank a házukat?

Figyelt kérdés

Több ilyen hiteles kérdésnél is olvastam megvető válaszokat azokról, akik hitelre vásárolnak ezt-azt. Örök favoritja néhány embernek mondjuk, hogy hitelre plazma tv-t vagy autót. Hogy majd elveszi a bank a házukat, mert hitelre vesznek tv-t meg kocsit aztán jönnek sírni, hogy a bankok milyen hülyék és szemetek stb.

Világosítson már fel valaki, miért venné el a bank a házamat, ha a plazma tv áruhitelét vagy az új kocsi törlesztőjét nem tudom fizetni? Én valahogy nem látom az összefüggést. Az jó, hogy visszaveszik a kocsit, vagy tv-t, de még is mi köze a házamnak egy szaros tv áruhiteléhez?

2009. okt. 29. 23:11
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
annyi köze van, hogyha nem fizeti az autóhitelt, lefoglalják az autót de azt csak kevesebbért tudják értékesíteni, mint a hátralévő hitelösszeg + költségek, akkor a különbséget ki kell fizetni. ha nem fizeted, akkor jön a végrehajtó.
2009. okt. 30. 00:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában ez úgy zajlik,hogy felvesznek kb fél milliós hitelt kocsira,Tv-re,nyaralásra.A pénzt a bank megadja,de az illető emberke egyszerűen nem fizeti,mert rájön,hogy nincs miből..Gyorsan felvesz egy újabb hitelt,hogy kifizesse az elmaradt csekkeket,és újra tudjon menni pihenni valahová..Így a tartozás már több mint 1 millió..Rá jön,hogy ezt sem tudja fizetni,és ilyenkor jön a strucc módszer.Homokba dugja a fejét,nem reagál a bank figyelmeztetésére..A fizetetlen számla meg gyűlik,vele együtt a késedelmi kamat is...Evvel a bank,és az illető emberke hónapokig eljátszik,majd jön egy levél amiben közlik,hogy BAR listás az illető,és Bíróságra került az ügye..Na itt már köpködjük a homokot,és kezdünk sírni...Már nem kell a TV,se az autó vigyék,de a pert elveszítette az illető,és a végösszeg már megint több lett,és nem fedezi sem a TV sem a kocsi..Ilyenkor az illető emberke gyorsan avval jön,hogy ."de háááttt miből fizessek??Nincs egy vasam se! Nincs munkám!!" De a bankot már nem érdekli,hisz a végrehajtónak átadták az ügyet...Ők nekik meg ki van adva,hogy mindegy hogyan de a banknak kell mondjuk 1 millió négyszázezer forint eddig a napig.Mivel az illetőnek az ingó vagyona nem ér csak max.150 ezer forintot(hát igen a 200 ezres plazma Tv csak 50 ezret ér a végrehajtó szerint)Így még mindig kevés a pénz..De hiszen van egy saját ingatlanja az illetőnek amit mondjuk 2 millióért el lehet adni..(hogy 4 milliót ér?nem érdekli őket,hisz nem keresni akarnak vele,csak a pénzük kell),ezért áron alul eladják...

Nos kedves kérdező! Valahogy így kerül a ház a bankhoz...

2009. okt. 30. 01:28
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Latom, azert jol beijedtel, ugye? Gondolom, van miert. Megertetted amugy a felvilagositasokat? Remelem, ezutan mar esszel koltekezel te is. Mint en is.
2009. okt. 30. 02:08
 4/5 anonim ***** válasza:
A 2. azt hiszem mindent jól leírt...
2009. okt. 30. 11:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem ijedtem be, mert én ilyet nem veszek fel. Mondjuk fel veszek egy áruhitelt, ami miatt kell fizetnem hatezret tíz hónapig vagy ilyesmi. Ugye, minek veszek mosógépet, ha nincs rá, csak hitelre tudom megvenni, majd elviszik a házam stb. Ezért nem értettem, hogy mi a fenének vinnék el a házam az ilyen miatt?

Persze, akinek annyi esze van, hogy fél milliókat vesz fel, amit aztán szétszór, az egye meg amit főzött.

2009. okt. 30. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!