Ezzel mit tud kezdeni a bank?
A helyzet a következő...
Áruhitel van a nevemen,amit most pillanatnyilag nem tudok fizetni!!
A kérdésem az,hogy letudja a bank tiltani a fizetésem x%-át,akkor is ha gyerektartásdíjat fizetek?
Azért kérdem mert a fizetésem 74.000-forint,vagyis a minimálbér,amiből a gyermekemnek havi 30.000-forintot vállaltam,a bíróságon! Nem letiltással fizetem.
50%-ot nem haladhatja meg a,fizetésletiltás,én úgy tudom...
Ingó,és ingatlan nincs a nevemen!
Aki tud kérem segítsen!
Nem kézbe,hanem utalással fizetem,és van bírósági határozat a gyerektartásról!!
Az nem mindegy,hogy milyen formában kapja kézhez az anyuka?
Azt hittem,hogy a lényeg az,hogy van már egy havi fix kiadásom.
Ezzel az erővel a gyerektartáson kívül,kifizethetnek velem akár még ugyanennyit,mint ha nem is lenne más kiadásom jogilag?
Igen vonni fogják. Most ilyen alapon akkor akinek rezit kell fizetni vagy iskoláztatnia kell a gyerekét se vonhatnák?
Letiltás esetén elsőbbséget élvez a gyerektartás, de attól még fizetni kell a tartozást is.
Értem a gondolatot,és reális is,csak én azt feltételeztem,hogy bírósági úton történő végzés alapján az 50%ba beletartozik a gyerektartás is...
Csak bíztam benne,hogy mivel ez kiteszi az 50% nagy részét reméltem,hogy csak a maradékból tudnak gazdálkodni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!