Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Anyukák, akik hitellel vettek...

Anyukák, akik hitellel vettek saját házat/lakást? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nos az lenne a kérdésem, hogy mennyi hitelt adott a bank? Mennyi önerő kellett hozzá és mennyivel fizetitek?
2013. júl. 24. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt nagyon egyszerüen kitudod kalkulálni.

Elkezded össze írni az össz bevételeteket egy hónapba.

Bér, juttatások, gyes, családipótlék egyéb bejövö pénz.

ès össze írod a kiadásaitokat.

egyéb hitelek, autobenzin, autókarbantartás(ha tudod, hogy elözö évben mennyit költöttetek rá olajcsere, gumicsere, meghibásodás, inspekció akkor azt elosztod 12-el), lakás rezsi(ha házat akartok akkor havi 10.000Ft lehet még plusszban rá, az esetleges meghibbásodások miatt, étkezési kiadás(végig gondolod mennyit költesz el havonta tescoba és a péknél) ruházati kiiadás(végig gondolod évente mennyi ruhát veszel magatokanka és elosztod 12-el), és kb fejenként 2000Ft egyéb költség.

Na ha ezt össze adod kivonod, akkor egyböl meg lesz mennyi marad hitelre.

2013. júl. 24. 13:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem értjuk egymást.:) Én nem arra vagyok kíváncsi, hogy tudom-e fizetni, hanem mennyit adott a bank és mennyi önerőre.Mivel már átrakták a kérdésemet másik kategoriába így nehéz lesz családoktol, anyukáktol választ kapnom.:( Mindig ez van itt a gyakorin!!
2013. júl. 24. 14:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Mint hitelekhez értő szakember, nem igazán értem a kérdésedet. Annak túl sok köze nincs egy hiteligényléshez, hogy egy anyuka igényli, sokkal inkább fontosak az alábbiak.

- banki szempontból értékelhető jövedelem nagysága?

- meglévő hitelek vannak-e?

- hány eltartott van?

- van-e adóstárs? (nem feltétlenül szükséges?)

- a hiteligénylő(k) hány éves(ek)?

- milyen értékű, állapotú a megvásárolandó ingatlan?

- hol található?

- milyen a komfort fokozata?

- miből épült?

- van-e önerő, illetve van-e plusz ingatlan fedezet?

Vannak általános érvényű szabályok:

Ilyen pl az, hogy az ingatlan bank által becsült értékéhez képest nem lehet több hitelt ráterhelni az ingatlanra, mint az értéke 80%-a, de ez nem jelenti azt, hogy elég 20% önerő.

A másik ilyen szabály, hogy a jövedelmekbe bele kell férni az összes kiadásnak, banki és egyéb terheknek.

Az önerő mértéke és az, hogy ki mennyi hitelt kaphat, a fenti kérdésekre adott válaszoktól és a bankválasztástól is függ.

2013. júl. 24. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!