Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnék Magyarországról...

Hogyan tudnék Magyarországról szlovák vagy ausztriai banknál számlátnyit?

Figyelt kérdés
a fenti kérdés érdekelne, és ezeknek költségei. Megoldható-e vajon, hogy ne kelljen kimenni azért az országból, hogy nyithassak egy osztrák vagy szlovák számlát? állitólag igen már hallottam ilyet.
2009. okt. 20. 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Állítólag... létezik a Discoveryn is :)

Mivel mindkét ország EU-tag, így az EU pénzmosás elleni szabályait kell követni. Eszerint pedig a banki ügyfélnek csak személyes jelenlétében okmányainak eredetijét bemutatva nyitható meg a bankszámla. Persze hazánkban is hallani kivételt...

2009. okt. 20. 13:07
 2/11 A kérdező kommentje:
itt olyanra gondolok, hogy pl. közvetitőn keresztül.
2009. okt. 20. 13:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Léteznek olyan cégek, amelyek Offshore cégek megalakításában segédkeznek...

Ők a kiszemelt országban megalapítják a céget, irodát bérelnek (névlegesen) és bankszámlát is nyitnak a új vállalkozáshoz...

De ez elég drága dolog, annak persze megéri, aki így komoly adófizetést tud megtakarítani.

================

Mond csak : miből áll kiutaznod pl. Bécsbe vagy Pozsonyba, hogy bankszámlát nyiss?...

Manapság ez már nem olyan nagy kaland, 1 nap alatt megvan!

================

Nem tudom, mire kell neked a szlovák vagy az osztrák bankszámla, de pl. a PayPal pont ilyenre lenne jó, hogy külföldi bankszámláról olcsón ráutalható pénz, illetve a te Mo-i bankszámládról olcsón küldhetsz pénzt külföldi bankszámlákra!

Ki sem kell lépned hozzá a lakásodból : az interneten beregisztrálod magad, beregisztrálod a bankkártyád/bankszámlád, és onnan kezdve van egy nemzetközi bankszámlád! :D

2009. okt. 20. 13:55
 4/11 A kérdező kommentje:
és magyarországon élő embereknek milyen iratok szükségesek hogy számlát tudjak nyitni személyesen?
2009. okt. 20. 16:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekem is lenne egy két kérdésem, nem kell ehhez szlovák lakcím véletlenül? Vagy osztrák?

Más kérdés:

Nem tudja vki hogy ebay-en eladáshoz kell nekem iylet csinálnom?

[link]

Ez kötelező minden esetben ha eladni akarok, vagy csak akkor ha vállalok pénzvisszafizetési garanciát?!

A kérdésem tulajdonképpen az hogy tudok e enélkül eladni ott?

2009. okt. 20. 21:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Mivel létezik a devizakülföldi státusz, így bárki nyithat Szlovákiában vagy Ausztriában bankszámlát (már ha teljesíti a banki feltételeit), tehát nyugodtan nyithatsz külföldiként is.

Ennek semmi akadálya. Közvetítőn keresztül pedig abban az esetben legális, ha az adott bank saját képviselője az, aki közvetít.

2009. okt. 22. 01:03
 7/11 A kérdező kommentje:

és pl. szlovákiában milyen feltételeknek kell megvalósulnia egy magyar állampolgár esetében?

ha itthon raiffeisen bank ügyfele vagyok akkor nyithatok egy ugyanilyen banknál kint is számlát vagy ott is látni fogják hogy mér rendszerben vagyok?

2009. okt. 22. 07:42
 8/11 anonim ***** válasza:
A magyar Raiffeisen bank csak az itthoni ügyfeleit fogja látni, a külföldön lévő pedig csak az abban az országban lévő ügyfeleit. Nincs ilyen jellegű rálátás és átjárhatóság sem az azonos tulajdonban lévő, azonos nevű, de különböző országokban működő bankoknál.
2009. okt. 22. 20:44
 9/11 A kérdező kommentje:

és ha olyan országban nyitok számlát ahova nem kell utlevelet felmutatni határ érlépésekkor, akkor attól a bank kérheti az utlevelet vagy nem ?

milyen iratok szoktak kellene egy lakossági számlanyitáshoz amit külföldön szeretnék megnyitni?

2009. okt. 22. 21:43
 10/11 anonim ***** válasza:

A bankok mindenféleképpen kérnek (minden országban) személyes okmányokat, amivel igazolni tudod magad és a lakcímedet bármilyen szerződés megkötéséhez. A folyószámla nyitás is egy szerződés.

Igazolni tudod magad útlevéllel, fényképes jogosítvánnyal, vagy személyigazolvánnyal és kell mellé a lakcímkártya is.

2009. okt. 23. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!