Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit jelent ez (OTP NetBank)?

Mit jelent ez (OTP NetBank)?

Figyelt kérdés

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a szerződés beállításai alapján kizárólag az űrlapok használatával történő (valamint lakossági ügyfeleink esetében a számlakörön belüli) tranzakciók indítása engedélyezett.

(OTP netbankon keresztül eddig tudtam utalni, most ez az üzenet akadályoz meg benne)

2013. júl. 5. 10:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Július 1-ével változtak a biztonsági beálítások. Ez vagy két hétig volt bejelentkezésnél pirossal kiírva a bejelntkező mezők fölött, valamint belépés után az üzeneteidnél is leírják, hogy mi változott.
2013. júl. 5. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
= hozzál létre egy űrlapot
2013. júl. 5. 11:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Tököm kivan már a sok biztonsági szabállyal.

Köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 6. 08:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Egészen addig szokták az emberek fölöslegesnek érezni a biztonsági intézkedéseket, amíg egyszer baj nem történik. Az oké, hogy kevés emberrel történik meg a baj, pl hogy lenyúlják a pénzét a bankszámláról, de ez éppen a biztonsági előírásoknak köszönhető.
2013. júl. 6. 09:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Oda kell figyelni a fontos dolgokra.
2013. júl. 9. 06:35
 6/10 anonim válasza:

Bevezetésre került kötelezően a mobil aláírás, tehát minden indított tranzakció után sms-t kapsz, amiből be kell írni a jóváhagyó kódot.

Eddig ezt nem használtad.

És nincs megadva telefonszám, emiatt a rendszer csak olyan embereknek hagy utalni ami elmentett ürlapként meg van adva mivel az biztos hogy nem illetéktelen utalás.

Menj be egy otp-be és regisztráld a telefonszámodat.

Azután menni fog minden.

(A netbankon belül írták körlevélben, olvasd el máskor!!)

Üdv.

2013. júl. 13. 20:30
 7/10 anonim válasza:
100%

Az előzőhöz annyit tennék hozzá, hogyha valaki már a változtatás után jött, vagy egyéb okból sanszos hogy neki a mobilszáma be van állítva de mégsem engedi az átutalást, akkor feltehetőleg a netbankban kell bekapcsolni az SMS azonosítást:

"Beállítások" (jobb felső sarok) majd "Mobil aláírás beállítása". Ellenőrizd a megerősítés telefonszámot és ha jó, lentebb a "Módosít" gombra kattintva be kell pipálni a "Megerősítés tranzakcióknál" részt. A "Tovább" gombra kattintás után SMS-ben jön egy azonosító, azt kell begépelni és utána elmenti.

Ha a telefonszámod rossz, akkor be kell menni az OTP-be méghozzá a honos bankfiókodba és ott regisztrálják a telefonszámod.

Innentől működni fog az átutalás, és még mielőtt regisztrálná a megbízásod, minden utalás előtt fog jönni egy SMS egy azonosító kóddal, amit ha beírsz akkor sikeres lesz a tranzakció.

2014. jún. 12. 11:33
 8/10 anonim válasza:

Szerintem ez egy újabb ürügy amivel lehúzhatnak egy kis pénzel, mert gondolom a "biztonsági" SMS-ek után kell fizetni megint...

Nem teljesen értem hogy minek megint egy újabb biztonsági dolog. Eddig se tudott belépni más az én számlámra ha nincs nála a telefonom, mivel SMS-t eddig is kért a belépéshez. Ha meg megszerezte valaki a telefonomat akkor meg már mindegy hogy hány "biztonsági" SMS-t kapunk be tudja írni akárhányszor... de javítson ki valaki ha tévedek.

2014. okt. 15. 10:36
 9/10 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy a NetBank-ba való belépéskor, utalás indításakor vagy bármilyen más esetben amikor egy biztonsági kód eljuttatása végett küld SMS-t a rendszer, olyankor az SMS ingyenes.
2015. nov. 4. 18:33
 10/10 anonim ***** válasza:

2014. jún. 12. 11:33

Örök hálám nekem csak kikellett pipálni és máris ment az utalás :D

2018. szept. 11. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!