Melyik bankban legjobb most a betéti kamat, hová érdemes betenni kamatoztatni 1 milliót?
Szia!
Bár nem vagyok hozzá értö, de Anya kivette a bankbol és takarék szövetkezethez rakta be, kamatszelvényre 3 honapra, havonta nő a kamat! 3-6-9% azt hiszem!
Attól függ mennyi időre akarod lekötni a pénzed és persze mekkora az összeg.
Érdemes körül nézni, nagy összegnél magasabb kamatot adnak, csak vidd hozzájuk a pénzed.
Szia!
Először azt írom le, hogy érdemes gondolkodnod.
Két tényezőt figyelembe kell venned a lekötés előtt.
A bankok óriási tartalékot gyűjtöttek az 1. félévben a betétekből. A jegybanki alapkamat év végéig várhatóan 1% körül még csökkenni fog. Mindkét tényező azt eredményezi, hogy a bankok palettájáról eltűnnek a kiemelkedően magas kamatok a közeljövőben.
Tehát ha most 3 hónapra jó feltételekkel lekötöd a pénzed, a lejárat után már nem biztos, hogy ugyanolyan magas kamatot fogsz bárhol is találni.
Ergo, ha lehetőséged van minél tovább nélkülözni a pénzed, válassz olyan helyet ahol magas kamatot/vagy hozamot adnak hosszabb időn át.
pl.
A fent említett körülmények esetén melyik betét ér többet? 3 hónapra évi 11%,vagy 6 hónapra évi 10%? Ez utóbbi többet ér.
Akciós kamatok 3-6 hóra Allianznál 11%, K&H 7,5% stb, de mindig rá kell kérdezni a költségfeltételekre is, mert ha számlavezetési díjat számolnak fel, akkor a nyereségedből még ezt is le kell vonnod.
A tanácsom nekem az, hogy vegyél inkább vállalati kötvényt 12-14% hozammal tudok olyanokat amelyik júliusban már lejár, tehát az említett hozam 10 és nem 12 hónapra vonatkozik. Illetve jó választás még a diszkontkincstárjegy most vannak 7,8- 9% körüli hozammal.
Ahhoz, hogy kötvényeket vegyél, nem bankszámlára, hanem befektetési számlára van szükséged.
Szia
pénzügyi tanácsadó vagyok igy a legjobbat tudom neked mondani:)
Az AXA banknál most 9%-ot kapsz rá havonta
500000 Forint felett ad rá 9%-ot.
Az alatt ad rá 7,5%-ot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!