Szeretnék 2 milliót felvenni használt lakásra. Van olyan bank ahol a törlesztő részlet fix és a vége fele nem megy a törlesztő részlet az egekbe? Valami baráti megoldás amit addig amíg le nem jár a futamidő addig lehet is fizetni?
Nincs olyan hitel.
A forint hitelnek is van árfolyamkockázata, csak kisebb, mint a devizahiteleknek.
De most képzeljük el, hogy valaki 10-15 évre vesz fel egy hitelt fix törlesztéssel. Vajon 10-15 év múlva is ugyanennyin fog állni a forint árfolyama? Hát, nem.
Nem érdemes fix törlesztőjű hitelt felvenni szerintem. Inkább fizess néha pár ezer forinttal többet, mint még az eredetihez képest pluszban több évig vagy mondjuk x évig ugyanannyit, aztán hirtelen egyik hónapról a másikra mondjuk több 10 000 Ft-al többet.
De te tudod.
Csak forintosat. és fix-et. Csak akkor emelkedik a törlesztő ha jegybanki alapkamat is.
És 6 éve vettem fel 53K kezdtem törleszteni most 49-el törlesztem.
Ugyan ezt devizában 33K lett volna akkor most 80K lenne.
18.44-es. A mostanában igényelhető lakásvásárlási hiteleknél nem tolódik ki a futamidő a fix törlesztőrészlet esetén
A fix hitel az fix, apró betűk, trükközések nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!