Egy banknál dolgozó családtag emelt le pénzt a számlámról a megkérdezésem nélkül, mik lehetnek a jogi következmények?
ha a számla csak a tied, akkor nem veheti le senki.
a rokon se szedheti le ha nincs jogosultsága a számládhoz.
azonnal kirúgják és feljelentik érte ha szólsz.
de szerintem itt valami más van. gondolom nem csak neked van jogod hozzá.
Ha csak a te nevedre szól a számla, és a rokonod hivatalosan nem számlatulajdonos, akkor jelentsd be a banknak, és akár a rendőrségnek is, hiszen ez lopás.
Ha a rokon társtulajdonos a számlán a hozzátartozó jogokkal, akkor levehette a pénzt mindenféle engedély nélkül.
Az az igazság, hogy ha elment nagyanyáméknak az esze, ha nem, én visszaadtam volna nekik, ha megkérnek. Elvégre tőlük van, ha ajándék, ha nem, de ha egyszer úgy alakul nekik, akkor nem kezdem verni a nyálamat, hogy dögöljél éhen mami, az én pénzem bibibibibibiii.
Na meg, ha kirúgatod anyád/apád, gondlom, ő a "vérszerinti" rokon, azzal végképp sokra mégy, mert abból, hogy az egyetemi éveidre szánt pénz még nem lett elköltve, arra következtetek, hogy te még az otthoniaktól függsz, így aztán velük együtt magadat is beszopatod.
Szóval nem egy egyszerű kérdés.
Egyéb esetben, biztos rögtön intézkednék egyébként.
Hát ez irtó bonyolult ügy és végkimenetele attól függ, hogy mennyit bír a gyomrod.
Mivel a számla a te neveden volt és te vagy a kizárólagos tulajdonos, akkor rendőrségi feljelentés és panasz a banknál. Ez a legradikálisabb megoldás ha van hozzá gyomrod.
Ellenkező esetben beszélsz nagyanyádékkal meg a szüleiddel, meg a kedves banknál dolgozó rokonnal és bankkal is, hogy ez miként történhetett meg.
Bonyolult az ügy, mert igazából ők gyűjtötték neked, ergo az ő pénzük, de ha már neked gyűjtötték, akkor ne tegyék már tönkre a továbbtanulásodat, csak azért, mert esztelenül költekeztek.
Nem lesz egyszerű megoldani, de remélem viszonylag jó vége lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!