Miért adhatja át a Bank 3 hét után a behajtónak a hitel behajtást ha a szerződésbe 90 nap van írva?
Figyelt kérdés
Késtem 3 hetet a fizetéssel mert a főnököm csúszott a fizetésemmel és már a behajtó küldött sms-t hogy fizessem be a hitelt amit persze behajtói sms nélkül is befizettem amint kaptam fizetést.És ennyiért 45.000 forintot emelt le e számlámról a behajtó.Milyen címre tudnék írni egy levelet a cib banknak hogy vizsgálja felül ezt a dolgot?mert ez rablás amit a behajtó csinált.1 sms-ért 45.000 az durva.és ez a bank hibája mert ha egyszer 90 napba egyeztünk meg akkor mi ez a 3 hét.2013. jún. 3. 11:39
1/2 anonim válasza:
Igazából nem is értem, ami le van írva, de valószínűleg összekevered a bankot a behajtóval. A bank maga is megpróbálja bizonyos időközönként levonni a számládról a hitel törlesztőrészletét, ha elmaradásod van. Valószínűleg 45 ezret tudott beszedni és azért kaptál sms-t, mert mozgás volt a számládon. Behajtó nem sms-t küld, főleg nem 45 ezerért... Ha csak 3 het i késésről van szó összesen, ott még nem jelenik meg behajtó.
Ha esetleg leírnád, hogy milyen hitelről van szó, és hol tart az ügy, valószínűleg többet tudnék segíteni.
2/2 A kérdező kommentje:
Ez egy lakáshitel.És miután 3 hetet késtem a törlesztő részlet befizetésével,már nem a bank szólított fel,hanem a behajtó hívott telefonon hogy rendezzem a tartozást.Aztán kaptam egy levelet a behajtótól hogy 45.000 forint a behajtási díja.Ez egy éve volt.És mivel akkor még nem tudta a behajtó levenni a számlámról,idén megtette,mert csináltak a bankok egy úgymond technikai számlát,és erre automatikusan átutalta a bank a behajtónak a 45.000-et.Teljesen becsapva érzem magam,mert nem kellett volna megvárnia a banknak a 90 napot mielőtt behajtónak adja az ügyet?Elképesztő hogy egy fél havi fizetésemet nyúlta le a behajtó magának mert felhívott egyszer és küldött egy sms-t.
2013. jún. 23. 09:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!