Szerintetek melyik Banknál nyissak számlát? (kivéve K&H mert itt már vagyok)
Én OTP-tól mentem át Unicredithez, céges és magánszámlát is vezetek náluk. Szolgáltatásaikkal elégedett vagyok, rosszat egyenlőre nem tudok írni róluk. Üzleti partnereim, akik tanácsát kikértem, akik nagyobb rálátással rendelkeznek, azok is ezen bankot javasolták, elég biztos 'tőke' áll mögötte.
Nem írtál arról, hogy milyen jellegű számlát keresel - magán, cég, forint, deviza; mire használod ( kp. felvét, utalás, kártyás fizetés); érkezik-e rá fix tétel havonta, megtakarítás kezeléshez használod-e...stb.
Ezeket mérlegeled mindenképpen.
Az utóbbi években hány Magyarországon működő bankot láttál csődbe menni és elúszni a betétesek pénzét?
Ha évekre akarsz elköteleződni egy bank mellett, akkor szerintem felesleges váltanod, mert azt megmondani, hogy egy bank aminek ma az egyik számlakonstrukciója előnyös az lesz 5 év múlva is, nem lehet. Tavaly ilyenkor még sok bank nyújtott ingyenes számlákat, ma már ilyet feltételek nélkül nehéz találni.
Egyebekben itt => http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye.. <= a #2-es válaszban szerepelnek a jelenleg legkedvezőbbnek mondható számlakonstrukciók attól függően, hogy mire és mennyit használod a bankszámlád.
Gondolom nincsen 100.000 Euronál nagyobb betéted, így a bankgarancia alap megtérítené a károdat, ha csődbe menne a hitelintézet.
Ami alapján választani érdemes, az a szolgáltatások díjainak az összehasonlítása. Erre tökéletes a bankmonitor.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!