Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi az a vállalat, ami felvásár...

Mi az a vállalat, ami felvásárolja a hiteles házat, majd kiadja bérbe vissza?

Figyelt kérdés
Fhb-s lakáshitel van fedezettel. Nem tudjuk fizetni, hallottam, hogy vannak olyan cégek, amik megveszik a banktol a lakást és kiadják bérbe a tulajnak, akié eredetileg a ház volt. Ebben lenne szükségem segítségre, hol találok ilyen céget ? Illetve mi a helyzet, ha nagy tartozás van a házon, illetve ha egy másik ingatlan a fedezet ??

2013. máj. 14. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudtommal az állami ingatlankezelő csinál ilyesmit.

Ha bárki meg tud egyezni a bankkal és megvásárolja az ingatlant onnantól kezdve feloldják a jelzálogot a fedezeten is.

2013. máj. 14. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez a Nemzeti Eszközkezelő.

A tulajdonos költségére felértékelik a házat. Ennek a felét fizetik ki a tulajdonosnak, de ezzel már a ház az állam tulajdona lesz.

Az összeget fizetik a Banknak. Ha nem elég, a tartozás többi része megmarad a volt tulajdonosnak.

Arról nem nyilatkoznak, hogy mennyi lakbárt kérnek az eladótól.

Egy közeli ismerősöm kapta tőlük ezt az információt.

2013. máj. 14. 21:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, sokat segítettetek !!
2013. máj. 14. 21:46
 4/5 anonim ***** válasza:
igen, de ahhoz meg kell felelned a feltételeknek, 2 gyerek stb.
2013. máj. 15. 08:29
 5/5 A kérdező kommentje:
2 gyerekre nincs szükség, csak szociális rászorultságra, az pedig fent áll mivel én gyesen vagyok, a párom pedig munkanélküli de még segélyt sem kap. Ezért nem tudjuk fizetni a hitelt.
2013. máj. 15. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!