Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit lehet ilyenkor tenni? Van...

Mit lehet ilyenkor tenni? Van még kiút? Mi lesz így a bátyámékkal? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

a testvéremmel örököltük a szüleink házát és most jött egy levél hogy árverezés alatt van a házunk,apám régebbi személyi kölcsöne miatt.nemrég voltak kint felbecsülni a házat is.

én már nem ott lakok,mi a gyrekeimmel,a párommal együtt lakunk,tőlük 300 km-re!A lényeg nekem nem lesz ebből akkora problémám mint a testvéremnek,de nekik nincs hová menniük ha költözni kell.

mit lehetne ilyenkor tenni?meg lehet még menteni a házat?Ilyenkor hová tudnak menni ha őket kiteszik onnan?

Gondoltam arra is,hogy mivel mi hitel képesek vagyunk felveszünk annyi pénzt,hogy kifizessük azt az árat amennyiért árverezni akarják és tesomék vmi albérlet formában ott lakhatnak,de ezt sem tartom teljesen jo ötletnek,mert kicsit szemétség lenne.Mi tcsinálhatnánk?

Elöre is köszi a válaszokat és bocsi ha hosszu lett és tul összefüggően írtam,de totál kivagyok,azt a házat két kezükkel épitették a szüleink... :S

2009. okt. 1. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:

Van segítség az ilyen helyzetbe kerülteknek, irány tesódéknak az önkormányzati vagy a családsegítő.

Ismerősöméknél így sikerült elintézni,h 1,5évig havi 1000Ft-ot fizetnek,és utána kezdik el a hiteltörlesztést...

2009. okt. 1. 09:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát nem egyszerű. Szerintem tényleg meggondolandó ez a hitel dolog viszont jól gondold át, hogy megéri-e a ház azt az árat, illetve azt hogy a bátyád mennyibe fog tudni hozzájárulni annak törlesztéséhez. Szerintem ha segíteni akarsz rajtuk ez megoldás lehet. Ha ez nem járható út akkor kérelmezni kell a végrehajtás felfüggesztését a végrehajtó bírónál. (rászorultság elvén). Meg lehetne próbálni előre lépni, elsősorban úgy, hogy kérni kellene a végrehajtás felfüggesztését, a vht. tv. 48 § -a alapján (a szükséges) mellékletekkel együtt, valamint felvenni a kapcsolatot valamilyen alapítvánnyal vagy jogvédő szervezettel hátha tudnak segíteni. A beadványban hivatkozni kell gyerekekre, nehéz körülményekre. Meg lehet próbálni a végrehajtóval egyeztetni részletfizetés ügyében. Szóval vannak lehetőségek. Nincs veszve minden.. kitartás
2009. okt. 1. 16:09
 3/3 anonim ***** válasza:
Kérdés hogy mennyi rajta tartozás és mennyit kapnak belöle bátyádék és hogy abból tudnak e egy kissebbet venni valahol...
2009. okt. 11. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!