Ismer valaki olyan bankot, amely Jogerős határozat nélkül pénzt utal? SOS!
Figyelt kérdés
Szeretnénk megvenni férjemmel egy fél lakásrészt, az egyik fele már az enyém öröklés miatt és a másik fele nagybátyám nevén van, aki gyámság alatt van. Így a gyámhatóság addig nem ad jogerős határozatot, míg nincs a számlájukon a pénz, a bank(FHB) viszont addig nem ad kölcsönt, míg nincs meg a jogerős határozat. Ördögi kör...2013. máj. 9. 11:08
1/5 anonim válasza:
Ilyen bank nem lesz.
Ugyanis ha a bank kiutalja neked az összeget akkor "birtokon kívülre" kerül. Ha te utána nem hozol határozatot akkor gebasz van, mert feltételezem az ingatlan lenne a hitelre a fedezet... A fél ingatlan meg 2 lyukas garast sem ér, pláne, ha a másik tulajdonos gyámság alatt áll.
Ilyet csak úgy tudsz elintézni, ha a jelzálog fedezete pl. egy másik ingatlan.
2/5 A kérdező kommentje:
Igazából a banknak azzal nincs gondja, hogy én lennék a kezese, és nekik az 50% megfelelne, ha kapnánk jogerős határozatot. akkor csak olyat próbáljak meg, hogy a gyámhatósággal egyezkedek valamit? Hátha engednek, mert nekik is érdekük lenne, hogy megvásároljuk a fél lakást, mert nagybátyámnak a nyugdíja nem elég a fenntartására és az állam "tartja el".
2013. máj. 10. 11:42
3/5 anonim válasza:
Azt mondom, hogy a bank 100%, hogy egy garast nem utal neked, amíg ő nincs birtokon belül.
Így viszont igen, csak a gyámhatósággal van sanszod egyezkedni.
4/5 Felülmúlhatatlan válasza:
jogerős használatbavételi engedély nélkül építési hitelt kell csinálni. az építési engedélyt át kell íratni a nevetekre és a bank részletekben folyósít, de ez elég bonyolult leírni... csak a végeredményt írtam le...
5/5 Felülmúlhatatlan válasza:
bocs, h.lye vagyok és nem olvastam végig a kérdést (illetve a lenti magyarázatot, így egyből másra asszociáltam), ha gyámhatósági hozzájárulás kell, akkor anélkül a bank nem utal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!