Ha kidobtam a bankkártyámat szétvágva, ugye nem tudják felhasználni, ha megtalálják?
De tudják.
1. Mivel a kártya érvényes.
2. Mert látszik az első oldalán a kártya száma.
3. Ha nem kapartad le (az emberek 90%-a nem szokta) a hátoldalán lévő CV kódot, akkor a neten bárki el tudja vásárolni a pénzed. Ugye automatából nem tud pénzt felvenni, de netes vásárláshoz elég megadni a kártyaszámot és a CV kódot, ami ha rajta van (az a háromjegyű) akkor tudják használni.
én összefirkáltam a CVC kódot, mert rá van gépelve, szinte lekaparhatatlan.
Nem normális biztonság, de ha valaki le akarja olvasni, forgatni kell a fény felé. Ellenben nem látja.
Lekaparnám, csak sajnos nem tudom, mert úgy van ráírva, mint elől a kártya száma.
De miért mondod ezt?
Leírta a kérdező, hogy az érvényes kártyáját dobta ki ketté vágva, nem a lejártat.
Mivel rajta van az elején a kártyaszám és a hátoldalon a 3 jegyű CV-kód, ezért netes vásárláshoz bárki tudja használni a kártyát ezután is, aki mindkét darabját megtalálja.
Azért írom ezt, mert a történet szempontjából irreleváns, hogy a kérdező végül a még élő kártyáját dobta ki. A kettévágás és a kukába dobás feltehetőleg nem véletlen volt, csupán nem a megfelelő kártyával tette mindezt. A kártya pedig akár lejárt, akár élő, az a bank tulajdona.
Kezet csókolok annak, aki egy ilyen kártyát akár egy netes vásárláshoz is fel tud használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!