Tartozásom van, amiről nem is tudtam. Nagyon régi, elévülhet? (bővebben lent)
A tartozás is el tud évülni, 5 év alatt.
Viszont csak akkor, ha időközben nem volt felszólítás, semmi.
Ha elköltöztél, és nem jelentetted be az új címedet, akkor a régi címre küldött felszólítás is jó, mert az önhibád, hogy nem értek el.
Ha megtagadtad a levél átvételét, vagy az "nem kerestével" ment vissza, szintén megszakították az elévülést.
Köszönöm a válaszokat. Nagyon remélem, hogy valóban elévül, mert én is 5 évről hallottam.
A 2005-ben lezárult sajnos csak annyit jelent, hogy az illető cége csődeljárás alá került, ami után nem kerestek a követeléssel. Nem költöztem, most először kerestek (nem ajánlott) levélben ezzel, 3 levél, 3 különböző összeg, de amikor felhívtam őket, mondták, hogy az a kamatos kamat, meg két különböző összeg összeadva. De remélem fura arcú emberek nem jelennek meg, ez az OTP Faktoring, talán nem folyamodnak ilyen eszközökhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!