Lehetséges az, hogy egy megbízott vegye fel a bankkártyáról a pénzt amit ráutalnak?
Hát ha van olyan személy, akiben megbízik, és megadja neki a PIN kódját, akkor miért ne? De a kártya külföldön nem használható?
A másik megoldás, olyan kártyát csináltatni a számlához, amit külföldön is elfogadnak, és akkor azt tudja ott is használni. Az átváltás költségeit érdemes megkérdezni a bankban, bár nem hiszem, hogy sokkal drágább, mint készpénzben felvenni a pénzt, utána meg elutalni vagy elküldeni neki?
De nem is értem a kérdést pontosan. Ha valaki el akarja neki küldeni (utalni a pénzt) az hová utalná? Van másik számlaszáma is? Ha nincs, akkor mi értelme? Szóval nem teljesen tiszta ez a kérdés....
De ő is fel tudná venni külföldön, ha akarná.
Ha nincs szüksége rá, akkor inkább hagyhatná kamatozni.
ha meg másnak akarja ajándékozni, akkor minek vette fel...
De hogy a kérdésre is válaszoljak: hagyja itthon a kártyát annak, akire a pénzt bizza. Ha viszi magával a kártyáz. akkor nyilván szüksége van rá, szóval elkölthetné a diákhitelt, érted....
A bankkártyán NINCS pénz, csak a bankszámlán.
De ha bárkinek odaadja a bankkártyáját és megmondja neki a PIN-kódját, az vehet fel annyi pénzt, amennyi a napi limit.
Vagy azt teheti, hogy mielőtt kimegy, azzal, akiben megbízik bemegy a Bankba, és felhatalmazást ad neki a bankszámlájához. Ebben az esetben az illető át tudja majd utalni neki a pénzt egy kinti számlára.
ez van a Diákhitel oldalán
'A kölcsönt Magyarországon bejegyzett hitelintézetnél vezetett bankszámlájára utaljuk'
tehát külföldről nem lehet felvenni.
de jólvan akkor, csak erre voltam kíváncsi, hogy más is felveheti-e a pénzt a bankszámla tulajdonos helyett!
A bankkártya mögött levő számláról a bankkártya (mint eszköz) segítségével fel tud venni pénzt külföldön is. Én is használtam magyar kártyát külföldön, tudtam vele fizetni, készpénzt felvenni.
A bank átváltja helyi valutára, ezen nyerni vagy bukni lehet árfolyamfüggően.
De létezik netbank, a számlát internetes felületen lehet kezelni. Földrajzi helytől függetlenül belép a kódjával és átutalja a külföldi bankszámlájára a pénzt - ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!