Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Banktitok, ha munkahelyen hívnak?

Dwornow kérdése:

Banktitok, ha munkahelyen hívnak?

Figyelt kérdés

Tisztelt Fórumozók!

Munkahelyemen keresett meg

telefonon egy bank a tartozásom

miatt. A cégnél minden beszélgetés

rögzítésre kerül. (call center)

A rögzítést minden hívónak az

automata elmondja kapcsolás előtt.

Kapcsolták nekem mivel név szerint

engem keresett itt még helyesen

járt el mert csak annyit mondott

kollégámnak hogy hivatalos ügyben

keresett.

Viszont ahogy bemutatkoztam

egyből mondta melyik bank melyik

osztályáról hív. Akkor egy

visszahívásban meg tudtunk

állapodni.

Azonban a közvetlen vezetőm

bármikor visszahallgathatja

bármelyik beszélgetésem hiszen ez

alapján állapítják meg a

prèmiumomat.

Úgy gondolom hogy a bank

jogtalanul járt el amikor tudatában

annak hogy a beszélgetést

munkáltatóm rögzíti mégis olyan

banktitkok hangoztak el amik csak

rám és a bankra tartoznak.

Milyen törvényi hivatkozással

tegyem meg a panaszom hogy

hasonló eset többet ne forduljon

elő?

Mobilomon egyébként elérhető

vagyok így nem is volt indokolt a

munkahelyi megkeresés.

Köszönöm a segítséget!

2013. ápr. 7. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi ebben a banktitok megsértése? Ha nem a főnöködhoz hívta es vele közölte, hogy Kovács Istvánnak X összegű banki tartozása van, ami nem fizet X ideje, akkor megertenem, D igy nem.
2013. ápr. 7. 10:38
 2/7 anonim ***** válasza:
A bank azon a számon hív, amit megadsz neki. Hivatalos ügyben szöveggel a Provident hív, így jó eséllyel a hitel felvételekor megadtad a munkáltatód számát.
2013. ápr. 7. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:

"Akkor egy visszahívásban meg tudtunk állapodni. "

Ha számodra ennyire fontos és érdekeidet sértheti a dolog, amit elfogadok, akkor Neked kellett volna mobiltelefonodon visszahívni a bankot, hiszen mint mondod, addig semmi "sértő" nem hangzott el.

Miért nem ezt tetted, ahelyett, hogy most a panasztevés módját keresed?

Én is voltam hasonló helyzetben, ezt tettem....

2013. ápr. 7. 10:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Előbb-utóbb oda jut a dolog, hogy a főnököd mindenképp megtudja, hogy tartozásod van, mivel ő fogja a fizetésed egy részét elutalni a banknak a tartozásra...
2013. ápr. 7. 11:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez még nem meríti ki a banktitok megsértését.
2013. ápr. 7. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Amúgy is hol itt a titoksértés? Te tudtál a vonal rögzítéséről, a másik fél tudott a hívás rögzítéséről, mindketten vonalban maradtatok, tehát a hívás rögzítéséhez hozzájárultatok.
2013. ápr. 7. 18:08
 7/7 A kérdező kommentje:

1: Az a banktitok megsértése, hogy mivel az összes beszélgetést rögzítik és 5 évig megőrzik addig bármelyik felettesem visszahallgathatja.Elondta melyik banktól keres és miért, ahogy bemutatkoztam egyből.

2: Nem volt megadva az a szám, az a cég központi száma amit az ügyfelek is hívnak. Interneten megtalálható.

3: Nem volt esélyem elkerülni azt hogy ne hangozzon el amit a bankos mond, ahogy bemutatkoztam egyből mondta. Ahogy levegőt vett egyből jeleztem hogy nem alkalmas. Ugyanúgy kapcsolták mint bármelyik ügyfelet nem tudtam különbséget tenni. Az meg milyen hogy csütörtökön a mobilon beszélünk. Hétfőn 1x nem veszem fel és egyből a munkahelyen hív?Amikor már akkor is mondtam hogy napközben nem tudom felvenni.

5: Miért nem?

6: Erre válaszoltam előbb.

Viszont elnézést kérek hogy nem írtam le részletesebben, sok felesleges kérdést elkerülhettem volna.

2013. ápr. 8. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!