Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » 11 millió ft-ot mibe lenne...

11 millió ft-ot mibe lenne érdemes befektetni?

Figyelt kérdés

nem csak elvi síkon kérdezem.

tehát vagy veszek egy lakást, kiadom, és abból származó pénzt vagy felélem, vagy félreteszem.

esetleg az egészet lekötöm, és a kamatokkal csinálok valamit.

vagy???

állampapírokhoz, tőzsdéhez nem értek, nem is szívesen vágnék bele, pláne ebben a nagy bizonytalanságban...

(bár én inkább a lakásra szavaznék, mert annak folyamatosan nő az értéke, és nem inflálódik mint a pénz. igaz nem olyan likvid, de a pénz csak papír. mint tudjuk...)

2009. szept. 21. 11:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sokan azt mondják nem éri meg ingatlanba fektetni (többek közt a főnököm is aki pénzügyi tanácsadó), ennek ellenére én is ebbe fektetném a pénzem. Tőzsdézésnél vagy bármilyen üzletnél lehet nagy a nyereség, de be is bukhatom a pénzem. A lakásnál, ha kevés is de befolyik minden hónapban és szükség esetén eladhatom a lakást (tény most pang az ingatlan piac, bár legalább olcsóbban jut az ember lakáshoz). Kis lakást meg mindig ki lehet adni.
2009. szept. 21. 11:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Én ING-hez tettem be a pénzem.
2009. szept. 21. 12:06
 3/13 anonim ***** válasza:

Ha lekötöd és a kamatait akarod gyűjteni, akkor a pénzed szép lassan elértéktelenedik...

Akkor már inkább váltsd át euróra és úgy tedd bankba, kisebb az esélye, hogy inflálódik!

Az ingatlanpiac tényleg pang, már egy ideje nem igaz az, hogy lakásba megéri befektetni...

VISZONT még mindig vannak olyan ingatlanok, amelyeknek rohamosan nő az értéke :

- Bp-i Duna-parti kislakások

- 40-50 nm-es belvárosi lakások (akár irodának is)

Mondjuk azért azt vedd figyelembe, hogy egy lakás állandó kiadásokkal jár (közösköltség, rezsi, felújítások, ingatlanadó, lakásbiztosítás, stb.)...

A lakáskiadás is elég kockázatos (gyorsabban tönkremegy minden, a bérlő felhalmozhat rezsi-tartozásokat, stb.)...

2009. szept. 21. 12:22
 4/13 anonim ***** válasza:
Lakàs mindenképpen az én szemszögemböl.
2009. szept. 21. 12:25
 5/13 anonim ***** válasza:

A lakóingatlanba történő befektetést igencsak "meg kell gondolni". Ugyanis mai árakon nem biztos, hogy megtérülő befektetés:

Ha kiadod az ingatlant, az éves szinten legyen 800e-1M lakbérbevétel. Ezt ha tisztességesen leadózod, akkor marad 600-800e Ft-od. Ebből a pénzből az ingatlan rád eső terheit (felújítások, javítások) neked kell fizetni, legyen évi átalányban 10%-nyi számolva, tehát az ingatlan tiszta bevétele kb. 500e-700e Ft.

Ez a bevételed kb 5%-nyi a befektetésedhez képest. Viszont stabilnak mondható, mert tudsz még realizálni nyereséget, HA el tudod adni drágábban. De realizálhatsz veszteséget, ha olcsóbban adod el. Emellett a pénzhez jutás sem egyszerű az ingatlanból...

Megoldás lehet - de csak, ha vállalkozó szemléletű vagy, hogy a pénz vállalkozásban fialtasd, de ekkor kis csavarral érdemes JÓ vállalkozásba fektetni. Veszel egy ingatlant, a befektetéshez szükséges összeget (mondjuk 5 millió) felveszed az ingatlanra jelzáloghitelben, az ingatlant bérbe adod, és a végére lesz egy ingatlanod, lesz egy vállalkozásod (vagy részed), és a pénzed is visszajön, a lakbér meg kb. kitermeli azt az összeget, amit a hitelért fizetsz.

2009. szept. 21. 12:48
 6/13 anonim ***** válasza:

hát igen érdekes amit az előző válaszoló írt, de milyen igaza van:D

hát ha nekem lenne ennyi pénzem én tuti nyitnék valami olyan boltot, vagy vendéglátó helyet, ami biztos megy, jó helyen.

legalább munkahelyem is van és pénzt is keresek...

2009. szept. 21. 16:25
 7/13 anonim ***** válasza:
Fektesd műtárgyba régiségbe.Az is megőrzi az értékét,sőt növekszik is.Mobil dolog,és nincsnek olyan nagy költségek vele mint egy ingatlannal.
2009. szept. 21. 17:39
 8/13 A kérdező kommentje:

úgy látom sokan a lakás felé húznak.

a műtárgy sajnos nem jó, mert egyáltalán nem értek hozzá, és félek, hogy átvernek. valamint ha valakinek esetleg tudtára jut, akkor félhetek tőle, hogy ellopják. sajnos nem tudok mellé venni egy pácélszekrényt, és pénzt is csak akkor fial, ha eladom. a lakás viszont havonta "fejhető" :)

szóval inkább valami belvárosi kislakás lesz a végső döntés. köszi a válaszokat!

2009. szept. 21. 18:16
 9/13 anonim válasza:
Miért nem befektetéshez kötött életbiztosítás? Aminek csak a neve életbiztosítás, de tulajdonképpen nagyon jó hozamokkal működő befektetés. Csak azért van benne egy pár eurós életbiztosítás, hogy ne kelljen kamatadót fizetni :) Ha konkrétabban érdekel, szívesen segítek!
2009. szept. 22. 20:13
 10/13 anonim válasza:
MIndenképpen hosszútávú befektetést érdemes, ha ügyes vagy, meg is duplázhatod. független pénzügyi tanácsadóként tudok segíteni. Priviben jelezz ha gondolod.
2009. szept. 23. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!