Külföldről utaltam egy magyar bankszámlára pénzt, a bankszámlaszám és a SWIFT kód azonban nem egyezik. Tehát Takszövös számlára utaltam, de véletlenül az OTP Swift kódját adtam meg. Ti mit gondoltok, visszautalják a pénzt?
Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 21:40
1/6 anonim válasza:
Szerintem a saját bankod nem tudta teljesíteni a megbízást. Legfeljebb akkor, ha az OTP számlaszámot is meg adtad.
2/6 anonim válasza:
A nemzetközi átutalásokat manuálisan dolgozzák fel, ezért jó eséllyel észre veszik, hogy a bank neve és a SWIFT kód nem egyezik és a számlaszám alapján beazonosítják a bankot és javítják a SWIFT kódot.
Ha mégis az OTP-nél kötne ki a pénz, majd onnan átutalják a Takszövbe, szóval nem lesz gond.
Legeslegrosszabb esetben visszaküldik a pénzt, de szerinem a fentiek közül lesz inkább valamelyik.
3/6 anonim válasza:
01:06! Szép is lenne, ha manuálisan dolgoznák fel... ugyanúgy egy informatikai rendszer dolgozza fel, mint a többi átutalást.
4/6 anonim válasza:
Te már csak tudod, gondolom sokat dolgoztál bankban devizaforgalmi területen...
5/6 anonim válasza:
Nem, banki IT-n dolgozom.
De ha nálatok kézzel dolgozzák be, akkor kérlek, mondd meg, hogy melyik bankhoz ne menjek...
6/6 anonim válasza:
Azt azért megnézném, hogy mondjuk egy nevenincs ázsiai vagy afrikai bankba indított átutalást hogyan lehet automatikusan feldolgozni, milyen levelező bankokon keresztül menjen stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!