Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudnám összevonni a...

Hogyan tudnám összevonni a tartozásaimat?

Figyelt kérdés

Van banki hitelem és közüzemi adósságaim is. Sajnos elvesztettem a munkámat, így valószínűleg el fogják árverezni a lakásomat. Azt szeretném, hogy ha már egyszer elviszik, akkor ne maradjak adósa senkinek. Hogyan lehetne ezt megcsinálni? Adósságrendező hitellel? Ha igen, melyikkel lenne célszerű?

Köszönöm a segítséget!

2013. márc. 20. 21:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nincs munkaviszonyod, nem kapsz hitelt. Az adósság rendezőnek emellett ingatlan fedezet is kell.
2013. márc. 20. 21:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Akkor lehetne (elvileg) így megoldani, ha legalább annyiért árvereznék el a házad, mint a banki hiteled összege + a másik hitel összege. Ha jól tudom megkapod a fennmaradó összeget, de ezt inkább a bankban kellene megérdeklődnöd, mert nem vagyok benne biztos.
2013. márc. 20. 22:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Ingatlanfedezetnek ott a lakás. Attól félek, hogy ha például a bank elindítja a lakásom árverezését, és potom pénzért elkel (márpedig a hitel összegétől indul a licit), akkor ott fogok állni az utcán lakás nélkül a százezres nagyságrendű közüzemi tartozásaimmal. Ezt akarom elkerülni. Azt szeretném elérni, hogy ha már egyszer elveszik a lakást (ami jóval többet ér, mint amennyi hitel van rajta), akkor legalább nullán legyek.

Az adósságrendező hitelen kívül van bármi más, ami megoldhatná a problémámat?

2013. márc. 20. 22:07
 4/11 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló

Köszönöm a választ, igen, az jó lenne, de a banknak sajnos egyáltalán nem érdeke, hogy a fennmaradó összegből az egyéb tartozásaimat is ki tudjam fizetni, így ebben a megoldásban nem igazán bízom :S

2013. márc. 20. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Eladni nem tudod a házat? Hátha te többet kapnál érte.

Elolvastam ezt a cikket és nem túl biztató :(

[link]

2013. márc. 20. 22:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Évek óta próbálom eladni, de sajnos egy vidéki, pusztulófélben lévő kisvárosban van. Aki tud, menekül innen, mert semmi munkalehetőség nincs. Minden második lakás eladó, eszméletlen alacsony összegekért. Én is szinte féláron árulom, de nem kell senkinek.

A cikket köszönöm, bár nem igazán vidított fel...

2013. márc. 20. 22:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Azért próbáld meg minél több ingyenes hirdetési oldalon reklámozni sok képpel és leírással, hátha. Itt van pár segítség az eladáshoz:

[link]

[link]

Illetve lesz egy ilyen lehetőség is: [link]

2013. márc. 20. 22:29
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a linkeket, mindet át fogom nézni.

Jelenleg 12 oldalon van fenn a lakás :D Sajnos kevés eredménnyel...

2013. márc. 20. 22:31
 9/11 anonim ***** válasza:
49%

Javaslom hogy tanulmányozd mélyebben a BAÉSZ - Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének a munkásságát.

[link]

" Addig is, senki se fizesse devizahiteleit, hivatkozzanak nyugodtan rám, mondják, hogy átvállalom mindenki tartozását, róják rám. Annál is inkább, mert ma reggel hívott egy hölgy Hódmezővásárhelyről, hogy az ottani kormányhivatal megadta a nevemet, címemet és telefonszámomat, hogy én vagyok az illetékes, én tudok neki segíteni devizahitelével kapcsolatban. Ezt korábban megtette már a Köztársasági Elnöki Hivatal is. Ha én vagyok az illetékes akkor meg is oldom ezt a problémát."

Kásler Árpád úgy látom egyre hatékonyabban veszi fel a harcot a bankokkal (youtubeon is rákereshetsz a nevére)

Amit még ajánlok Polidili nevű csatornát a Youtubeon, ő is sok videot töltött fel a témával kapcsolatban is.

2013. márc. 20. 23:08
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, rendszeresen fogom nézni az oldalt, de visszatérhetnénk az eredeti kérdésre? :) Hogyan tudnám összevonni a hitelt az egyéb adósságokkal?
2013. márc. 20. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!