Aki ért a szocpol igénylés feltételeihez, menetéhez. Segítene?
Figyelt kérdés
Leírok minden infot, aki esetleg ért hozzá, megmondaná, hogy milyen lehetőségeink vannak? Párom 21 éves, 4 hónapja van munkahelye. Van egy lányom, ő más apukától van, aki apasági nyilatkozatot tett, de nem vette a nevére. És a mostani párommal van egy közös babánk. Semmiféle hitelünk, tartozásunk nincs. Párommal nem vagyunk összeházasodva. Anyuméknál lakunk, családi házban, ugyanezen a telken van egy másik ház, amit szeretnénk újítani, és átköltözni mihamarabb, vagy legalábbis anyuméktól külön, de lehetőleg ezt a házat újítanánk, ami egyébként apum nevén van, és erre a házra már van felvéve egy lakáshitel, amit még fizetnek. Olvasgattam én interneten a szocpol igénylés menetét, feltételeit, de nem vagyok jártas ilyen témában, ezért kellene a segítség, hogy lehet-e ehhez a házhoz felvenni, ha nem, akkor miért? Hogy lehetne megoldani? A lányomat a mostani párom nevére kell-e iratni, hogy felvehessük 2 gyerek után? Minden apró részlet érdekelne. A válaszokat előre is köszönöm.2013. márc. 18. 14:52
1/4 A kérdező kommentje:
Most olvastam, hogy felújításra nem is lehet felvenni.
2013. márc. 18. 15:03
2/4 anonim válasza:
Jelenleg csak házastársak igényelhetik, és csak új építésre. Elvileg várható változás.
3/4 anonim válasza:
Igen igaza van a másodiknak csak házastársak igényelhetik, ebben szerintem nem lesz változás, de most lesz valami ami pont a felújításra vonatkozik majd. Pár hónap és kiderül mi változik szocpol ügyben.
"A lányomat a mostani párom nevére kell-e iratni, hogy felvehessük 2 gyerek után? "
A lányodat nem írathatod a párod nevére, csak ha az apa lemond róla, és a mostani párod örökbe fogadj. Teljesen lényegtelen kinek a nevén van a lány elismerte az számít, így jogilag ő az apa.
Bár ez nem hiszem, hogy feltétel lenne.
4/4 Felülmúlhatatlan válasza:
Jelenleg csak új lakás vásárlására vagy építésére lehet igénybe venni.
Amíg ebben nem gondolkoztok, addig a többi részletbe nem is mennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!