Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerintetek megéri az OTP...

Szerintetek megéri az OTP lakástakarék?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tudom eldönteni az ellentétes vélemények miatt hogy nyissak e magamnak lakástakarékot. Vannak tapasztalataitok? Tényleg szept. 18-ig ingyenes a számlanyitás?
2009. szept. 14. 15:16
 1/10 anonim ***** válasza:
47%

Tedd be a bankba amit félre tudsz tenni, és kösd le minél hosszabb időre. Egy éves lekötésnél egész jó kamatok vannak, akciósat is ki lehet fogni. Életbiztosítás, lakáskassza - mindegyik rablás, szélhámosság, átverés. Mindegyikben volt részünk: soha többé egyik sem! Az életbiztosításból még a "válság" kirobbanása előtt kiszálltunk szerencsére, így 5-6 év után visszakaptuk kb. azt a pénzt, amit befizettünk. (Millió egy levonás, kezelési költség, felmondási díj, stb.) Ha bankba tettük volna, és hozott volna csak évi 5% kamatot, ezerszer jobban járunk. A másik eset a lakáskassza volt. Be lett fizetve 100 000 Ft, talán egy-két ezerrel több. Letelt a felmondási idő, nem lett végig fizetve. Most 68 000-t "akarnak" kifizetni, de hiszem, ha látom. Igénybe lehetne venni kb. 18 000 Ft állami támogatást lakásfelújításra, így már csak 12 000 Ft-ba került nekünk, hogy 10 évig használták a pénzünket.

SOHA TÖBBET SEMMI ILYESMI!!!!!!

2009. szept. 14. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
37%

Tudom etikátlan mások hozzászólásáról véleményt formálni, de nem tudom megállni, hogy figyelmeztesselek az első hozzászólónak a véleményét ne vedd figyelembe. Ő az a tipikus átlagpolgár aki nagyon tapasztalt, mindenben csalódott ezáltal bölcsebb lett, mégis el van adósodva, és sohasem lesz jobb módú a gondolkodása miatt!

Persze, hogy megéri a lakáskassza. 30% állami támogatás, van ennél versenyképesebb, kockázatmentesebb? Nincs.

2009. szept. 14. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

A lakáskassza akkor jó, akkor szabad beleugrani, ha biztos vagy benne, hogy a teljes futamidő alatt tuti fizeted a havi részletek, különben az állami támogatást megvonják és a szerződésszegéssel járó egyéb költségeket is rád terhelik. A 30% állami támogatás csak az aktuális éves befizetésre jár, onnantól viszonylag alacsony kamatot fizet a futamidő végéig. Amíg lehetett 4 éves futamidejű szerződéseket kötni, kedvező volt ez a konstrukció, de így, hogy már csak 8 éves szerződések lesznek, meggondolandó.

Előnye továbbá, hogy alacsony kamatozású lakáshitelt lehet mellé felvenni, de ennek is meg vannak a speciális szabályai.

2009. szept. 14. 20:11
 4/10 anonim ***** válasza:
45%
A második válaszadó vagyok. Pontosítanék az előttem szólóhoz. Létezik továbbra is 4 éves futamidejű szerződés! Szakmai kérdésekben jó lenne csak az válaszolna aki ért is hozzá, a mendemondák mindig rossz irányba viszik a bizonytalankodót.
2009. szept. 15. 13:13
 5/10 anonim válasza:
48%
Kedves Második! Nem tudom, hogy honnan veszed a bárotságot, hogy a mások által ÁTÉLT eseményeket "mendemondának", emg megtévesztésnek tituláld. A kérdező TAPASZTALATOKRA volt kíváncsi, ami sokkal hitelesebb, mint a te propaganda szöveged, mert a károsultaknak veled ellentétben nem fűzödik érdeke ahhoz, hogy belépjen valaki ezekbe a marhaságokba, amik arra valók, hogy kicsalják az emberek utolsó fillérjeit is, hitegetve őket hatalmas hozamokkal, meg állami támogatásokkal. Akkor most én is hozok egy példát. A mi településünkön csatornaberuházás van folyamatban. Erre ugye lehet kapni állami támogatást. Az önkormányzat az önrészt állami támogatás igénybevétele nélkül 200 000 forintban határota meg. Állami támogatás igénybevételével, amihez LAKÁSKASSZA SZERZŐDÉS SZÜKSÉGELTETIK, két lehetőség van, egyösszegű befizetés: 160 000, vagy 96 x 1990 Ft havi befizetése. Ez utóbbi összesen 191 040 Ft befizetsét igényli a páciensektől. Ami ugye tesvérek között is annyit jelent, hogy 8 évre leszerződtek egy lakáskasszát üzemeltető céggel nem egészen KILENC EZER forintér különbségért. Tehát a 40 000 Ft állami támogatásból a lakáskasszás cég a nyolc év alatt 31 000-et elvesz a paraszttól számlavezetési díj, meg egyebek címén, vagyis lényegében ő kapja meg az állami támogatás oroszlánrészét a csatonázó állampolgát helyett. Olyan rendesek, nem....? Cukrot nekik!
2009. szept. 15. 13:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat, helyesbítenék én is, aki azt írtam, megszűnik a 4 éves szerződési lehetőség. Nem szűnik meg, "csak" annyi a változás, hogy a 8 éves szerződést is kizárólag lakáscélra lehet felhasználni, a többi infóm viszont hibátlan.
2009. szept. 15. 18:13
 7/10 anonim ***** válasza:

A második vagyok ismét. :)

o ponttal :)))

Oké. Ugyebár a kérdező a véleményekre, tapasztalatokra kíváncsi. Amit itt ovashatott az mind rossz tapasztalat. Ebből ő mit gondolhat? Hogy a lakáskassza egy baromság. Pedig egyáltalán nem az.

Nem fűződik érdekem, hogy ajánljam, semmi közöm hozzájuk. Viszont a 30% állami támogatás tény, ezen nincs mit vitatkozni. Abba már nem is megyek bele, hogy miként kell kiszámolni, hogy gyüjtögetős, ún. annuitás megtakarítással ilyen hozamot nem igen lehet másból kihozni. Az is tény, hogy a 8 év futamidő már nem nagy biznisz, de a 4-5 évesekkel jól jár az ember.

Nekem az a nagyon nagy szerencsém, hogy a matek órán a százalék számítást igen jól megtanultam. Most 40 évesen a befektetésem hozamaiból élek, lehet utálni. Viszont azt joggal mondhatom úgy érzem, hogy a nagy magyar átlagnak lövése sincs a pénzügyekhez.

Hitelt vesz fel boldog boldogtalan, a megtakarításaikat, lakáskaszsát, önkéntes nyugdíjpénztári hozamokat, életbiztosításokat futamidő előtt kikapkodják, aztán csodálkoznak, hogy nem kapják vissza a befizetett pénzüket sem.

Azzal egyetértek, hogy nem a marketing szövegnek kell hinni, nem az ügynöknek, nem a bankárnak! Mindössze egy számológép kell és a szerződés alapos átolvasása, és kinyílik a világ!

Amit példának hoztál a csatornázás, az is épp jó példa és nem rossz, tehát zsákutcába jutottál. Számoljunk együtt!

Tételezzük fel, hogy mindössze évenként 3% infláció van (ennél a valóságban nagyobb van) Ez azt jelenti, hogy a pénz értéke 3%-al romlik évente. Azaz, ha visszafelé számolunk akkor a 8 év múlva kigyűlt 191.040 Ft mai értékét úgy kell kiszámolni, hogy visszafelé számolunk az inflációval azaz diszkontálunk. 191040/1,03(8.hatványon)=150.808 azaz a 8 év múlva lejáró 191.000 ft ltp jelenértéke Ft 150.808 Ft azaz 160.000 helyett nyert a "paraszt"- ahogy te hívtad a lakost - 9000 forintot nyer, de az eredeti 200-hoz képest 49 ezret!

Na ehhez mit szólsz?

2009. szept. 15. 18:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ott van 4 meg 8 éves és csak lakáscélra lehet felhasználni,...sztem sokkal jobb egy sima megtakaritás amivel nincs megkötve a kezed...ha kell segítség szívesen megadom a számát a pémnzügyi tanácsadómnak..nekem is ő segített ..elötte nem is értettem hogy működnek a dolgok...örülök hogy nem vágtam bele a lakástakarékba:S

2009. szept. 22. 17:48
 9/10 Gáborqq80 válasza:
Nyiss
2012. jún. 25. 09:36
 10/10 anonim válasza:
Sziasztok! Én azt mondom a lakástakarék jó, nekem már a második jár le idén és meg vagyok elégedve. Szerintem az is fontos, hogy jó szakember legyen melletted, aki személyre szabottan köti meg a szerződésedet, nekem ők segítenek [link] meg vagyok velük elégedve
2016. júl. 26. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!