Diákhitel félévcsúszáskor? Nagyon nem tudom mi van ilyenkor :S
7 féléves a sulim, egy félévet csúszok, így ez nekem a 8. lesz. A diákhitel hivatalos oldalán nem látok infót arra, hogy a folyósítást ilyenkor megszüntetik-e, és arra sincs infó, hogy be kell-e jelentenem ezzel kapcsolatban bármiféle változást (mármint,hogy változott a tanulmányaimban valami).
Egy noname oldalon viszont azt olvastam, hogy csak az alap "ajánlott" félévekre jár.
Valaki tudna segíteni hogy megy ez pontosan?
Köszönöm előre is!

És ez nem csak arra vonatkozik, ha egy új sulit kezdek el?
Ezt olvastam egy oldalon:
"A törlesztést - egyes speciális esetet kivéve - általában csak a hallgatói jogviszony megszûntével kell elkezdeni. Diákhitelt maximum csak annyi féléven keresztül kaphat az igénylõ, amennyi a képzés javasolt tanulmányi ideje. Eszerint a túlcsúszás esetén már nem kaphat Diákhitelt a hallgató, de elkezdenie sem kell még a visszafizetést. "

első vagyok. szerinted én a hasamra ütöttem, amikor leírtam, hogy kaphatsz? én is csúszok, és én is kapok még mindig. 10 félévig kaphatod!
komolyan nem értem az embereket, minek kérdezed meg, ha úgysem hiszed el amit írok?
Elhiszem amit írsz, csak biztonságképp rákérdeztem, hogy nem csak abban az esetben-e..
Köszönöm szépen a választ!

ha passziv vagy nem kapsz
ha aktiv feleven vagy akkor igen
ha 8 felevet jarsz akkor is kapsz
10 felevig jar a diakhitel
amit te linkeltel a tulcsuszast arra erti hogy ha 10 helyett meg a 11. felev is kell akkor a 11. felevben mar nem fogsz kapni diakhitelt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!