300 ezer forint lekötése, hol?
Magyar Államkincstár, féléves kincstárjegy, jelenlegi kamat 5,50%. A számlanyitás ingyenes. A kamat fél évre így 6000 forint (kamatadóstul). Mindenhol hasonló kamatot kapsz rá, mert csökken a jegybanki alapkamat, ezért a bankbetéti kamatok is csökkennek. Ha nem akarsz jobban kockáztatni (kötvények, tőzsde), csak ennyit fogsz kapni mindenhol.
De megnyugtatlak, külföldön most mindenhol 1-2% kamatot kapnál, szóval Mo. ilyen szempontból még az egyik legjobb.
Mint mondtam találhatsz komolyabb hozamú vagy kamatú befektetést is, de ezeknél persze a kockázat is egyenes arányban nő a bevétellel.
Miért ne lenne érdemes lekötni? Ha neked nem kell ennyi kamat, akkor kölcsönözd nekem ezt a pénzt, majd én lekötöm az enyémmel együtt, aztán, ha lejárt, visszaadom, de megtartom a kamatot.
Minden forint számít!
Arra értem, hogy nem érdemes, mert így bármikor ha kell levehetem.
Esetleg kamatos kamat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!