Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Állampapír visszaváltás,2015/K...

Állampapír visszaváltás,2015/K, most vagy kamatfizetés után, 03.19?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy szükségem van az ebben a papírban elhelyezett összegre. Kérdés, hogy mikor váltsam vissza? Ugyanis 03.19.-én fizet kamatot, ami 9,5%, jelenlegi árfolyam szerint pedig 7,11%-ot kapnák, ami 100e-rel kevesebb, mintha 19.-éik a kamatfizetésig várnék. Ez a 7,11% a nettó árfolyam 98% + felhalmozott kamatból áll össze, ami 9,11%. Mennyi lesz a nettó árfolyam a kamatfizetés után? Marad 98% ? Van valakinek tapasztalata e-téren? Érdemes várnom, vagy ígyis-úgyis "bukok" az ügyleten. Értem ezalatt, hogy kamatfizetés után 98% lesz a nettó árfolyam. Köszönöm a segítséget előre is!

Államkincstárnál azt mondták, hogy árfolyamot csak 2 napra előre közölnek.

2013. márc. 2. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Visszaváltani nem csak akkor lehet ha már lejárt? Ezt nem csak eladni lehet valaki másnak?
2013. márc. 2. 16:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Milyen gyakran van kamatfizetés? Évente egyszer, kétszer .....?
2013. márc. 2. 16:42
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazad van, eladni szeretném, mindenképpen idén, ebben a hónapban megszabadulni tőle, hozzáférni a pénzemhez.
2013. márc. 2. 16:44
 4/4 A kérdező kommentje:
3 éves változó kamatozású prémium magyar államkötvény, ami 2015-ben jár le, de évente fizet kamatot. Most lesz az első kamatfizetés március 19.-én.
2013. márc. 2. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!