5 millió hitelem van. Tavaly október óta nem fizetem őket. Semmi nincs a nevemen, nincs munkahelyem, tehát jövedelmem sincs. Ha külföldre megyek dolgozni, és kint is szándékozok maradni, utánam tudnak nézni külföldön is? (nem szándékozom fizetni)
21:50-nek:
1.) Ugye tudjuk, hogy jövedelemigazolást nem olyan nehéz szerezni... Még akár APEH által kiadottat sem...
Ugye azt is tudjuk, hogy a bank a hitel felvételének időpontjában és az azt MEGELŐZŐ időszakban vizsgálja a jövedelmet. Nincs információm olyan bankról hazánkban, aki jósokat és jövőbelátókat alkalmaz az ügyfél majdani munkahelyével kapcsolatosan. Tehát a hitel felvételét KÖVETŐEN is megszűnhet egy jól fizető állás.
2.) Pl. az egyik tipikus ilyen jól fizető munkahely a MOL Nyrt. Na annak hívja fel a pénzügyi osztályát bármelyik bank. Olyan messzire hajtják őket, mint ide Jeruzsálem. Ugyanis a Mol Nyrt. telefonon EGYIK BANKOT sem tájékoztatja a munkavállalói adatairól. Sőt, ha viszed a jövedelemigazolást, még LE IS HÚZZÁK RÓLA az erre vonatkozó felhatalmazást. Egy kézmozdulattal áthúzzák... Márpedig a Mol nem egy rossz munkahely - ehhez mégsem járul hozzá. (Mint ahogy ahhoz sem, hogy a bank bírósági közreműködés nélkül kérjen jövedelemátutalást. Ezt is lehúzzák a jövedelemigazolásról.)
3.) Való igaz, hogy elindítják, azonban egy behajtási folyamatot elég sok minden hátráltathat. A nem vagyoni értékkel fedezett hitelek esetében pedig egy "behajtócég" (ilyen amúgy sincs hazánkban) semmiféle hatáskörrel nem rendelkezik. Kopoghat az adósnál, és elbeszélgethet vele. De semmi több. A végrehajtási szakaszba jutás meg akár évekig is eltarthat.
4.) Mi köze a rendőrségnek egy polgári szerződéssel kapcsolatosan? Ki mondta, hogy OTT KELL TARTÓZKODNIA az adósnak ahol van a lakcíme? Senki. A rendőrségnek nem tudja a bank átadni, hiszen hatáskörén kívül van. Az, hogy egy polgári kötelemből az ügyfél úgy próbál szabadulni, hogy azt nem teljesíti és eltűnik, az nem azt jelenti, hogy ő "bűntettet" követett el. Ettől függetlenül - ha az ügylet szabályosan jött létre - a szerződés szerint kell eljárni. Bírósági végrehajtást lehet kezdeményezni az adós személye NÉLKÜL IS. Tehát a rendőrség BIZTOS, hogy nem kerül képbe.
Az utolsó mondatot most nem kommentálnám, hogy ki az aki "ért" a pénzügyekhez...
----
A kérdésre is válaszolva:
A külföld elég tág fogalom. Nem mindegy, hogy milyen országban kötsz ki. EU és EGT tagországok eleve kizárva, akár közvetlenül is indíthatnak ott ellened végrehajtást. Viszont egyes afrikai, ázsiai országok elég jó menedéket tudnak nyújtani életed végéig. Ugyanis nem hajlandók együttműködni a magyar hatóságokkal. De az amerikai kontinensen is van egy-két nagyobb ország, ahol még "el is lehet lenni", mert jó a bel- és külpolitika, viszont nem működnek együtt a magyarokkal.
A másik dolog: azonban Magyarországon is juthatsz vagyonhoz, amelyet viszont már végre tudnak hajtani. Ugyanis az emberek elég nagy hányada örököl. Márpedig sok végrehajtó erre vár. És azonnal megy is a hagyatékra hagyatéki teherként a végrehajtott összeg.
Lehet ültetni is a dolgot, hiszen akár el is évülhet a követelés. Viszont ehhez az kell, hogy ELÉRHETŐ legyen az adós (akár egy meghatalmazott kézbesítéssel, akár hozzátartozói átvéttel), mert egyéb esetben az elévülés nyugodni fog, míg nem vagy elérhető.
Tehát "szerencsés esetben" akár meg is úszható a végrehajtás.
Nem kell hihetelenkedni, én is így jártam a válásommal kapcsolatosan.
Ingatlan nincs, autóm nincs, nincs semmim ami végrehajtható, persze közben vonják a fizim 40%-át gyerektartásként.
Persze nem 5 millió, csak kb. a fele
Közben én persze perelem a nejemet a tartozás feléért, de amire abból lesz valami, azt a bankok nem várják ki.
80.000-ből pedig nem tudom fizetni a törlesztéseket
Végrehajtásra kíváncsi leszek. max. a fizim felét tilthatják le, tehát marad 10%! Ezen kívül más lefoglalható vagyonom nincsen, hiába tárgyalok a bankokkal, hogy várjanak, a végrehajtásból úgysem lesz semmi, de hajthatatlanok. Hogy mi lesz a vége nem tudom, de jó lecke volt
Nem kell aggódni!
Végigjártam mindent,és nem tudnak csinálni semmit.
Hollandiába vagyok,nem érdekelnek.
Sajnálom a helyzeted tényleg!!!
Az biztos jó lecke,de én nem fizetek.
Minden jót!!!!
Ráadásul az ebből eredő veszteségek EGY RÉSZÉT is ráhárítják a fizetős ügyfelekre=KAMATEMELÉS.
EZ AZ ORSZÁG MÁR CSAK ÍGY MŰKÖDIK!!!
no comment
22:55-nek
Szia,én a mai napig nem fizetek.A végrehajtok keresnek,birosággal fenyegetnek,és hogy + is duplázodhat az összeg.Nem tudom mi lessz,én továbra is külföldön élek,és +próbálom elfelelyteni.Az örökséget kell majd rendezni otthon valahogy,hogy ne tudják rá tenni a kezüket.Azt javaslom,tartsd magad,semmi ne legyen a neveden.De elötted Írtak hasznos válaszokat,azt javaslom olvasd el!Sok SZerencsét!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!