Kaphatnék tanácsot, hogy ilyen esetben mi a teendő? Elévülési idő vagy valami létezik?
Figyelt kérdés
egy éve halt meg a nagymamám. úgy jött ki, hogy én és a nagynéném lettünk az örökösök. namost ezzel csak annyi a gond, hogy a nagynénémről kb 10 éve nem hallottunk semmit, elméletileg kint él Németországban... a közjegyző nem foglalkozik vele, ügyvédet meg nem tudok felfogadni. készpénz van a budapesti bíroságnál és az egyik bankban. a felét már mindkét helyről megkaptam. csak az érdekelne, hogy mi lesz a másik felével, ha a nagynéném nem jelentkezik????? én már néztem iwiw-en facebook-on, sehol nincs. a telefonszám amit kaptam az nem él, a cím ami nekem volt állandóan visszajönnek a levelek, az e-mail címre nem is reagál. mi ilyenkor a teendő? azzal a pénzel mi lesz? az állam benyeli, vagy mi?2009. szept. 10. 11:43
1/8 anonim válasza:
Az állam semmiképpen nem "nyeli be", hiszen van örökös. A kérdés csak az, hogy egy vagy kettő van?
2/8 anonim válasza:
Németországban van egy "Melderegister", ahol utána lehet nézni ill. érdeklődni, hogy hol lakik.
3/8 anonim válasza:
Eredménytelen keresés után biztosan megkapod a pénzt. De hogy kimondják az eredménytelenséget, ahhoz idő kell.
4/8 A kérdező kommentje:
kedves 1: igen van örökös, kettő. ebből az egyik én a másik nem található.
kedves 2: köszönöm az ötletet, de ezt hol találom? talán a konzulensnél lehet érdeklődni?
kedves 3: köszi, csak az lenne még a kérdésem, hogy vajon ez az idő mennyi???
2009. szept. 10. 13:49
5/8 A kérdező kommentje:
ja és még az a hatalmas problémám, hogy egy szót nem tudok németül....:s
2009. szept. 10. 13:50
6/8 anonim válasza:
a második vagyok.
menj el a német követségre, ott beszélnek magyarul. :)
7/8 A kérdező kommentje:
ok köszike
2009. szept. 10. 21:19
8/8 anonim válasza:
Mivel a keresett személy tulajdonképpen MINDEN adatának birtokában vagy, így elég könnyen elő tudják keríteni - ha "legálisan" él. Tehát én is azt mondom: irány a követség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!