Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tévesen utaltam mit tudok tenni?

Tévesen utaltam mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Tegnap sajnos egy számomra nagyobb összeget át szerettem volna utalni a deviza számlámról a forint számlámra. Sajnos a párom bankszámlaszámának elejét és az én forint számlám végét összepárosítva egy teljesen idegen emberkének elutaltam az összeget. Visszahívni nem lehetett. A bankkal egyeztettem, de mivel az én hibám levélben kérvényeznem kell, hogy egyáltalán felvegyék az ügyféllel a kapcsolatot. Sajnos attól tartok nem látom már azt a pénz mivel nem is zárolhatja a bank. Az lenne a kérdésem járt már valaki így? Mit tudok még tenni? Nagyon el vagyok keseredve!!
2013. febr. 15. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha önként nem küldi vissza, akkor peres úton lehet visszaszerezni.
2013. febr. 15. 16:26
 2/14 anonim ***** válasza:
az se biztos, hogy létezik olyan bankszámla szám, meg nem úgy van, hogy a névnek is stimmelnie kell, és csak akkor kapja meg?
2013. febr. 15. 19:06
 3/14 anonim ***** válasza:

A nevet nem ellenőrzik.

Ha nincs olyan bankszámla az a jobbik eset, mert akkor a bank fogja visszaküldeni.

2013. febr. 15. 19:07
 4/14 A kérdező kommentje:
Létezik az ember ellenőrizte az ügyintéző. Sajnos a bank nem utalja vissza.
2013. febr. 15. 19:32
 5/14 anonim ***** válasza:

azt a pénzt csak a számlatulaj adhatja vissza, aki megkapta

más kérdés, hogy a bank kiadja-e az ő adatait, hogy vissza tudd követelni vagy perelni tőle

2013. febr. 16. 07:05
 6/14 anonim ***** válasza:
legközelebb légyszi nekem utalj tévedésböl...:D:D:D na jo bocs nem tudtam kihagyni:D A lényeg nekem egyszer még 2006 körül történt olyan hogy jött egy nagyobb a számlámra majd másnap eltünt. Mai napig nem értem hogyan hiszen nem járultam hozzá hogy levegyék...
2013. febr. 16. 07:12
 7/14 anonim ***** válasza:
JOGALAP NÉLKÜLI GAZDAGODÁS címén visszakövetelheted. Ha önkéntes teljesítés nem történik, 400 ezer forint alatt el kell menni közjegyzőhöz, aki kibocsát egy fizetési meghagyást, ami azonnal végrehajtható, ha nem mond ellent a kötelezett, ha ellentmond, akkor automatikusan perré alakul az eljárás. 400 ezer forint felett nemteljesítés esetén polgári pert kell indítanod.
2013. febr. 22. 18:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Fizetési meghagyás már 1 millió, bocsánat és természetesen csak akkor lehet kérni, ha ismert az illető személye, adatai stb.
2013. febr. 22. 18:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat beszéltem egy közjegyzővel de sajnos rendőrségre kell mennem, mert a bank nem fogja kiadni az ügyfél adatait. Természetesen a bank még nem tett semmit "30 nap az ügyintézési idő". Tudom az én hibám de megesz az ideg mi van a pénzemmel.
2013. márc. 1. 20:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudom a közjegyző mire alapozza azt, hogy a rendőrségre kell menni, ugyanis itt szó nincs bűncselekményről. Majd azért légyszi írd le mit mondtak a rendőrségen!
2013. márc. 1. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!