Aktiválni kell az új bankkártyát valahogy?
Mármint mit nem látsz? A számlád a bankkártyától függetlenül él és virul. Tehát ha volt rá teljesítés, akkor a számlán rajta kell lenni - akkor is, ha nem volt bankkártya. Ha a számlaegyenlegeden nem látszik az utalás, akkor az az utalás valószínűleg nem történt meg... Még a hétfőt várd meg vele.
Az OTP kártyákat általában első PIN-kódos tranzakció aktiválja. Tehát egy ATM készpénzfelvétel elégséges a kártyahasználat "elindításához".
Csatlakozom az előttem szólóhoz, hozzáteszem még, hogy a bankok az utalásnál munkanapban számolnak és a szombat nem számít annak. Valójában csak 2 nap telt el az utalás óta és az kevés. Szerintem is légy türelemmel még, hétfőre, vagy keddre megérkezik a számládra a pénz.
Az én kártyámnál is elég volt az első tranzakcióval aktiválni, ATM-nél (lehet fiókban is).
3 munkanap eltelt azóta, hogy elutalta.
Beléptem a netbankomba, és ott írja h 0 ft..
Elugrottam egy atm-be most, és kértem egy egyenleglekérdezést. Akkor így már működnie kell.
Köszi.
szombaton vtam egy atm-ben, kértem egy egyenleg-lekérdezést, szóval aktiváltam a kártyát.
De még mindig nincs a számlán a pénz ( múlthéten kedden lett elutalva).
Nem tudom mi lehet
A GIRO rendszer 72 órán belül kötelező jelleggel elszámol. Tehát ha BANKBÓL utalta, akkor bizony annak a pénznek már a számládon kell lennie. Ha viszont postán fizette be a bankszámládra, akkor a pénz kb. ma-holnap-holnapután kerül elszámolásra a folyószámládon.
Az elküldött bizonylatból látod, hogy hol történt meg az utalás - postán avagy bankban.
kétszer is utaltak rá ( két különböző személy ), egyszer 1-én, másodszor 2-án. Mindkettő bankból utalta.
Nem érte egyszerűen.
Ezen nincs mit megérteni. Ma már az InterGiro2 rendszer 1 órán belül, a normál Giro rendszer T+1 napra teljesít. Tehát ha kereskedelmi bankból utaltak tárgynapon pénzt, azt még tárgynapon MEG IS KELL kapnod. Ha banki zárást követően indították az utalást, akkor másnap reggel az első "söpréskor" kapod meg.
Ha Giron keresztül utaltak (pl. államkincstár, ilyen a diákhitel, családi stb.), akkor az utalást követő napon történik meg a jóváírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!