Mi lesz az autóhitellel ha egyéb hitel miatt elárverezik a kocsit?
Na ezen már én is gondolkodtam. Az egyik ismerősöm is így járt. Logikusan gondolkozva nem nyúlhatna hozzá a végrehajtó,mert az az autó még nem a Tiéd,hanem a banké. Ezért sincs nálad a törzskönyv. Amit én tennék a helyedben: Írnék az autót hitelező banknak,ha mindig rendesen fizetted a hitelt,akkor nem lenne gond. Leírnám nekik,hogy mindig rendesen fizetted a hitelt,azzal,hogy elveszi a másik bank a kocsit,még nem fog hozzájutni a pénzéhez,tehát teljesen feleslegesen árverezik el. Viszont téged még rosszabb helyzetbe hoznak. Talán az autót hitelező bank megakadályozhatja. De ezzel egy időben írnék a végrehajtónak és az árverezést kérő banknak is. Ugyanúgy azt írnám meg,hogy nem jutnak a pénzükhöz,ha elveszik az autód,mert az még nem is a Te tulajdonod. És le is vezethetnéd,hogy mekkora hitel van rajt,mennyit ér a kocsi jelenpillanatban,tehát nem fog megtérülni a követelt összeg nekik.
Remélem értelmesen írtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!