Új lakás vásárlásakor az illeték-kedvezmény automatikusan jár?
Utalni kell rá a szerződésben is, és a NAV-adatlapon is be kell jelölni.
A részleteket majd az ügyvéd elmondja.
Egyébként, gondolom erről beszélsz:
Itv. 26. §
f) a vállalkozó által értékesítés céljára újonnan épített, építtetett – ideértve az ingatlan-nyilvántartásban nem lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott és ténylegesen sem lakás céljára használt épület átalakításával, továbbá a lakóépület bővítésével (pl. tetőtér-beépítéssel) létesített – 15 millió forintot meg nem haladó forgalmi értékű új lakás tulajdonjogának, ilyen lakás tulajdoni hányadának megvásárlása. Amennyiben az új lakás forgalmi értéke nem haladja meg a 30 millió forintot és a vagyonszerző másik lakástulajdon eladását nem igazolja, akkor a megállapított illetékből nem kell megfizetni azt az összeget, amely akkor járna, ha a lakás forgalmi értéke 15 millió forint lenne. Ilyen lakás tulajdoni hányada esetén a kedvezmény a 15 millió forintnak a szerzett tulajdoni hányaddal arányos részére illeti meg a vagyonszerzőt,
Hát már voltunk ügyvédnél is, nem említette hogy mi ennek a módja, meg a papírokat is beadtuk a földhivatalba.
Most akkor mit tudunk csinálni? Mert ha jól értem valami külön papírt kell kitölteni mégiscsak...
A NAV-nál érdeklődj, majd valószínűleg kell írnod egy levelet, ha a NAV adatlapon nem jelöltétek.
De biztos, hogy nem volt bejelölve?
Köszi, majd ha hazaértem megnézem, ha maradt belőle példányunk, hátha mégis van benn ilyesmi.
Az ügyvéd töltötte ki azokat is, de kicsit szeleburdinak tűnik, szóval fene tudja, sikerült-e neki... :s
Szia!
No megnéztem, van belőle, ez a 12B400-as adatlap.
van egy ilyen rész, aminél van egy X is: "vállalkozo altal ertekesitett uj lakas tulajdonjoganak megszerzese eseten az ltv.26. 1es bekezdes e pontja alapjan jaro illetekmentesseg"
Ez lehet az, vagy csak annak tűnik? :)
Igen, úgy tűnik. :)
De, ha nyugtalan vagy, akkor telefonálj be, és kérdezz rá. Nem lesz egyszerű elérni őket, de, ha tudod ki az ügyintéző, akkor utána már könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!