Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Pénzbehajtó cég bármennyit...

Pénzbehajtó cég bármennyit kérhet? Az egymilliós személyi kölcsönömből már több mint négymillióst csináltak..

Figyelt kérdés

Tehát a problémám, 2010 - ben felmondták az akkor már másfél éve fizetett 1 milliós személyi hitelemet

( elvesztettem a munkahelyemet, és nem tudtam fizetni,)egy pénzbehajtó cégnek, akik olyan szerződést kötöttek, hogy 5 évig havi 46 ezer forintot kell fizetni, közben sikerült elhelyezkedni, fizettem szó nélkül az akkor már hárommilliósra duzzadt hitelt,kb. 1,5 évig, most 3 hónapja megint fizetési késedelem miatt felmondták ( két havi elmaradásom volt, amikor a 3. hónapba léptem, kifizettem nagy nehezen 1 részletet, és most decemberben kettőt), mégis kaptam egy levelet, hogy felmondták a már felmondott kölcsönt és átadták egy másik végrehajtó cégnek, akiknek 2020!!!! - ig havi 35 ezret kellene fizetnem. Ami már a négymilliót jócskán eléri. Most mi van??? Ez azt jelenti, hogy akár tízmilliót is kifizettethetnek velem a semmire? Teljesen értetlenül állok.

2012. dec. 22. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert mindenki ráteszi a késedelmi kamatot, és a végrehajtási költségeket,és ugye minél nagyobb az összeg,annál nagyobbak a járulékos költségei is. :(
2012. dec. 22. 19:46
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Nem bármennyit. Szerződésben benne van. El kell olvasni az egészet, azt nem szokták az ember orrára kötni, hogyha nem fizet akkor a késedelmi kamatok miatt fél év alatt duplázódik az összeg vagy hasonlók.

Tudok durvábbakat is írni a te esetednél. Halottam olyanról, hogy másfél milliós kocsiból mindennel együtt közel 8 millió lett a vége úgy hogy a kocsit is elvitték.

2012. dec. 22. 19:58
 3/5 A kérdező kommentje:
hát ez nem valami bíztató, pedig már örültem, hogy 3 éven belül letudom végre, így fizethetek még nyolc évig, és a végösszeg lehet akár az alapösszeg ötszöröse is szerény számításaim szerint. Azért köszönöm a válaszokat.
2012. dec. 22. 21:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért olyan durva,hogy valaki megszorul és még jobban belerúgnak!! Egyébként ez nem uzsora??? Miért engedhetnek meg ilyet??? Mert oké,hogy valahogyan büntessék meg,aki nem fizet,de azért 1millióból 10millió elég durva!!!!
2012. dec. 23. 07:54
 5/5 anonim ***** válasza:
65%
Ügyvédként írom: ne legyél reményvesztett, mert bármi is van a szerződésben, a helyes, reális, méltányos alapokra lehet visszaállítani az ügyet, de ezen dolgoznod kell. A szolgáltatás és ellenszolgáltatás ennyire nem térhet el egymástól, egyoldalú, uzsorás, stb. szerződést be kell perelni.
2012. dec. 23. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!