Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy történik egy banki átutalás?

Hogy történik egy banki átutalás?

Figyelt kérdés

Bemegyek a bankba, viszem a pénzt meg a számlaszámot ahova szeretném küldeni és megmondom hogy ezt a pénzt erre a számlaszámra szeretném küldeni?

Bocsi a hülye kérdésért, 17 éves vagyok és még nem csináltam ilyet, szüleim sem szoktak szóval ök sem tudják megmondani nekem.

A válaszokat előre is nagyon széépen köszönöm.

2009. aug. 22. 13:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy történik ahogy leírtad, de meg szokták kérdezni a bankszámla tulajdonos nevét és címét is, hogy biztosan kizárják a számlaszámnál a tévedést.
2009. aug. 22. 15:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha bemész a bankba és elmondod az ügyintézőnek hogy számlára akarsz utalni el fogja pontosan mondani, hogy mit kell csinálnod. Lehet, hogy ad egy papírt is, amit ki kell töltened. Rá kell írni, hogy kinek utalsz, milyen számlaszámra, mennyi összeget, stb... Aztán odaadod a kitöltött papírt, odaadod a pénzt és kapsz egy elismervényt az átutalásról.

De az is lehet, hogy nem te töltöd ki a papírt, csak megadod az adatokat és az ügyintéző tölti ki. Ezt bankja válogatja, hogy hogyan csinálják.

Az egész nem tart tovább pár percnél.

2009. aug. 22. 16:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs számlád, akkor az nem fog menni, amit az előző válaszolók leírtak. Ha nem rendelkezel számlával, akkor abba a bankba kell bemenned, amilyen számlára utalnod kell. Tehát tegyük fel hogy akinek utalni akarsz OTP-s, akkor neked az otp bármelyik bankfiókjába kell bemenned, és ott be tudod fizetni az illető számlájára a pénzt.
2009. aug. 22. 17:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Hát számlám van.. csak pénz nincs rajta még :D

2009. aug. 22. 17:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Én OTP-s vagyok, ö CIB bankos.
2009. aug. 22. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!