Felkerültem-e a BAR listára?
Sziasztok!
Tavaly elején felvettem 90e forintot a providenttől. És 2 hónapig tudtam visszafizetni, azaz 40 valahány ezert. Összesen kb 140-et kellett volna visszafizetnem, de nem fizettem és elérte a 180-at. azóta nem is jelentkeztek. A kérdésem az, hogy felkerülhettem a bárlistára?
A másik meg, hogy ez mitől függ?
A válaszokat előre is köszönöm!
Én a helyedben nem azon izgulnék, hogy felkerültem-e a BAR-listára, hanem azon aggódnék, hogy a tartozásom minden hónapban egyre csak gyarapszik...
Lehet, a Cég nem jelentkezik, mert szépen kivárják, míg a tartozásod végképp lehetetlen nagyságúra nőjön, és majd ekkor megjelennek és "kaszálnak"...
A BÁR listára akkor kerülsz fel, ha legalább 90 napig tartozol valamilyen pénzintézetnek, vagy többnek a mindenkori havi minimálbérnek megfelelő összeggel, tehát te már egész biztosan felkerültél erre a listára.
Aktív BÁR-os leszel mindaddig, amíg a tartozásodat ki nem fizeted. Ez az összeg mindaddig kamatozik (akár az egekig is), amíg ki nem fizeted a hátralékot kamatostól.
Passzív báros akkor leszel, ha kifizetted az elmaradásokat kamatostól. Ekkor még 5 évig rajta leszel ezen a listán, mint "rossz adós". Mindkét esetben hitelképtelen vagy pl autóvásárlási hitelre, személyi kölcsönre, de elméletileg jelzálog hitelhez hozzájuthatsz, csak elég rossz feltételekkel, magas kamatokkal.
Amennyiben legális jövedelmed, vagy bármilyen vagyontárgyad lesz, a tartozásodat folyamatosan megpróbálják majd behajtani. Arra a bankok figyelnek, hogy sose évüljön el a tartozásod, erre nem érdemes várni.
Köszi szépen. Felvettem velük a kapcsolatot és megbeszéltem velük hogy hogyan fizetem vissza. De autóhitelt pasziv kaphat, és olyat is találtam ahol aktiv bárlistásoknak is adnak, de jobb a tisztaság :) felvettem velük a kapcs. és csodálkoztam mert nem lett sokkal több a tartozásom mint volt.
Köszi mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!