Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor ha már elég, nem...

Mi van akkor ha már elég, nem bírod anyagilag sem és idegekkel sem? Mit tehet a bank ha nincs a neveden semmi?

Figyelt kérdés

Két évvel ezelőtt vettem egy új autót leasingre.

Pár hónap múlva felborultam az autóval és totál kiégett.

A biztosító nem fizetett.A bank felbontotta a szerződésemet és adott egy technikai hitelt.Előzetesen nem mondtak semmit mi lesz és hogyan lesz.Hanem egyszer felhívott egy bankos kolléganő,hogy átváltották a CHF- alapu kölcsönömet _Magyar ft.-ra így lett a 2100000-ből 2800000.Ráadásul kitalálták,hogy az egyébként 10 éves futamidőmet lecsökkentik a felére dupla annyi törlesztővel.Ami annyit jelent havi 78rugó.Nos ennyit nem keresek a munkahelyemen sem.Ezt közöltem a bankos kolléganővel is.A válasz ez volt:ez van.nem tudnak mást adni.Oké.Két munkahely napi 12 óra,éjszaka nappal mindegy.DE.Most már ott tartunk,hogy küldik ész nélkűl a késedelmi kamatokat és kezd elegem lenni az egészből.A késedelmi kamatokat azután küldik,hogy egyébként a határidő minden hó 15.-én van de az ő rendszerükbe csekkfeldolgozási ídő 3 munkanap. Kérdem én erről én tehetek? Ezt meg is reklamáltam és 3hónapig nem is küldtek semmilyen késedelmi kamatot.Hanem ebben a hónapban kiküldtek 20db csekket aminek az összértéke 28000 ft.Hiába dolgozok,ha nem lenne családom már rég éhen haltam volna.Úgy tudom,hogy a banknak a megélhetésemet biztosítania kellene nem? Nem szabhat ki olyan törlesztőrészletet ami meghaladja az átlagkeresetemet?Vagy hogy is van ez?Különben is, ha nem fizetem tovább mit tehet? Nincs a nevemen semmi.Nem arról van szó,hogy nem akarom kifizetni.Hanem arról,hogy már nem bírom tovább.Kérek mindenkit,hogy akinek van valami jó ötlete vagy tapasztalata a dolog terén az írjon nekem a :horvathcom@freemail.hu címre. Köszönöm.Zsolti

2009. aug. 18. 07:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Húha, ez jó kis történet. A biztosító miért nem fizetett? Hogyhogy? (lehet hogy itt is meg lehetne fogni a dolgot!)

A másik, hogy a bank hogy váltotta át a CHF-edet forintra, és csökkentette a futamidőt, és duplázta a törlesztőt? Ezt egyoldalúan nem tehette meg, Veled aláíratták a szerződés módosítást?

És ha jól értem, akkor most se autód, viszont fizeted a horror törlesztést?

2009. aug. 18. 16:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát.. elméletben ha nincs a neveden _semmi_, akkor megszívták, mert ugye nem tudnak mit behajtani. Szóval semmit. De a fizetésed x százalékát letilthatják...

Amúgy nagyon szemetek! :S

2009. aug. 18. 20:38
 3/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok köszönöm a válaszokat."És ha jól értem, akkor most se autód, viszont fizeted a horror törlesztést?"

Ez így van. Nem sok választási lehetőséget adtak.Vagy kifizetem egyben vagy adnak egy technikai hitelt.

2009. aug. 19. 07:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem válaszoltál a 2 kérdésemre, enélkül nehéz segíteni. Egyébként egyetértek a 2-kal, nagyon szemetek!
2009. aug. 19. 14:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon egyszerű. Nem fizettem ki a Cascót mert éppen nem volt miből.Gyors autóvásárlás+meggondolatlanság és puff.Munkából tartottam hazafelé amikor elaludtam a volán mögött az egyik kanyarban.
2009. aug. 19. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha egyszer majd te fogsz kölcsönadni valakinek, aki nem fogja azt visszafizetni, akkor majd te leszel a szemét?
2009. aug. 20. 10:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Hja, hát így egy kicsit más.. csodálkoztam, h a biztosító miért nem fizet, de most akkor már nem csodálkozom. Azt viszont nem is értem, hogy tudtad megtartani az autót.. bár lehet, h csak "kevés" Cascoval tartoztál. Egy kollégám szintén lízingelt autóját 3 havi Casco nem fizetés után visszavette a bank.

Na de itt a kérdés az volt, hogy mi van, ha nem tudsz fizetni. Ha nincs a neveden semmi, akkor nem tudnak mit tenni, de ha munkahelyed van, akkor a fizetésed 33%-áig letilthatják a munkabéredből (jogerős bírósági végzéssel), és akkor életed végéig fizeted a fizud x százalékát. És ha közben lesz valamid, akkor jelzálog kerül rá. (Ha pld. közben veszel egy lakást, vagy akármit).

Ha úgy próbálnál meg "kibújni" a dolog alól, hogy nem jelenteted be magad a m.helyen, akkor meg a TB-nél és a nyugdíjnál szúrsz ki magaddal, de nagyon.

Szóval ez egy ördögi kör.. :( Marad a fizud egy részének a letiltása.

Sz@r egy helyzet, mit ne mondjak.. Sajnálom, h nem tudtam jobbat mondani. (a biztosítóban bíztam, de így akkor ott le lehet érvelni).

2009. aug. 20. 12:54
 8/9 anonim ***** válasza:
ott le lehet érvelni = ott SE lehet érvelni (elgépeltem, bocs)
2009. aug. 20. 12:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Szia.Sajnos ezt én is így gondolom.Életem végéig fizethetném.Ez majdnem olyan mint a börtön.Legalább is én úgy érzem.Szabad vagy, de még sem.Jó tanuló pénz volt.Kicsit drága.Sok választási lehetőségem nincsen.A munkahelyemen pedig mit gondolnának rólam a főnökeim.Még a jutalékomat sem adnák oda.Ismerem őket.Maradok a fizetésnél.Megpróbálok dűlőre jutni a bankal. Köszönöm a válaszokat.
2009. aug. 21. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!