Bankszámlanyitás külföldön?
Figyelt kérdés
Miért van az, ha Ausztriában akar egy magyar állampolgár bankszámlát nyitni akkor azt személyi (útlevél) és lakcímkártya ellenében zokszó nélkül megnyitják és már lehet is pénzt utalni rá, de ha ugyanez az ember pl Hollandiában, Svédországban, Angliában szeretné ezt megtenni akkor ezt nem tudná, mert kell hozzá ottani lakcím (bérleti szerződés), adószám stb? Mindegyik EU-s ország. Egyikben lehet gond nélkül számlát nyitni másikban nem. Miért?2012. nov. 25. 09:40
1/4 anonim válasza:
Mert a bankszámla nyitás feltételei országonként eltérőek! EU vagy nem EU, az egyes országok a bankszámlanyitást feltételhez köthetik.(lakcím, munkahely)
2/4 anonim válasza:
Svajcban nyithatsz szamlat (szemelyesen) utlevellel, es egy altalad megadott lakcimmel. (...nemhiaba olyan gazdag Svajc, nem komplikaltak, ha valaki penzt akar hozni az orszagba). A kamat kb. 2-2.5% (nagyobb összegnel több), nem sok, de mivel a penz nem inflalodik, igy ezerszer jobb, mint a forint, vagy akar az euro.
3/4 anonim válasza:
De még a Svájcból való kimenetelre is rá szoktak kérdezni.. Hogy miért, miért? Igaz, nem mindenhol.
4/4 anonim válasza:
Én most nyitottam ausztriában,de kértek depositot,viszont azt nem tudtam kifizetni,csak egy részét..addig kaptam egy kis könyvet, viszont azzal nem tudok levenni pénz,csak ha majdbefizettem a maradékot..ez miért van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!