Berenyi.Miki kérdése:
El tud évülni egy telefon számla ha már 3 éve nem fizettem? Ha igen mennyi idő alatt?
Figyelt kérdés
Utoljára 150ezer volt és kértem részlet fizetést egy rész be is fizettem de közbe külföldre költöztem és ennek már 3éve ,és ha meghalnék perszer csak a példa kedvéért ez csak érdekel ,kinek kellene kifizetnie ?#Berenyi.miki
2012. nov. 20. 09:50
1/7 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy 5 év az elévülési idő, de ha az 5. év vége előtt 1 héttel küldenek újabb felszólítást, akkor újra indul az 5 év. Tehát, ha kitartó a cég és be akarja szedni, akkor igazából a gyakorlatban nem valósul meg az elévülés.
2/7 anonim válasza:
ha meghalsz az örökösöd örökli a terheket is, ha csak le nem mond a teljes öröklésről
3/7 anonim válasza:
Nem évül el, mert elég, ha a szolgáltató csak évente egyszer küld egy sima levelet róla.
4/7 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm a válaszokat!
Másodszor ezt én is hallottam hogy küldenek levelet , csakhogy a lakcímemet nem változtattam a szolgáltatónál és nem is lakok ott már 3éve ,és én ezt pontosan úgy hallottam hogy nekem át is kell vennem a felszólítást külömben nem érvényes én viszont most már külföldön vagyok szóval akkor igazából beszophatják nem?
2012. nov. 21. 13:35
5/7 anonim válasza:
nehezen ... ugyanis volt egy szerződésed velük (amit a nemfizetéssel már megszegtél) ahol vállaltál olyant, hogy a lakcímváltozásról tájékoztatod őket ... ez azért nehéz ügy, mert ha adósságbehajtó cégnek eladják a tartozásod, azok a föld alól is előkerítenek, viyzont a fizetendő nagyon meg fog nőni (ügyvédi, behajtási, stb díj) és ha EU országban vagy, akkor az isten sem ment meg attól, hogy mondjuk három év múlva 1 misit hajtsanak be rajtad
6/7 anonim válasza:
Sima level is lehet, nem kell ajanlottnak lennie es nem erdekes, hogy nem jelentetted be a lakcimvaltozast
7/7 A kérdező kommentje:
És ha esetleg a Karib-szigeteken vagyok és ott is dolgozok, akkor is megtalálnának mert eddig még nem keresett senki?
2012. nov. 22. 18:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!