Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudhatom meg, hogy az...

Hogyan tudhatom meg, hogy az általam elutalt pénzt megkapta-e az illető?

Figyelt kérdés

Utaltam nem kevés összeget egy illető számlájára, amit ő letagad. Nekem pedig bizonyítékom van, hogy elutaltam részére. De ő azt állítja, hogy nem érkezett a számlájára.

Pedig minden adat stimmel, számlaszám, név, és mégis tagad.

Valamint még az is érdekelne, hogy mennyi a leghosszabb idő, amíg átutalódik egyik bankból a másikba a pénz.

2009. aug. 13. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tegyük fel akinek utaltál ő Cib bankos.Ha Cib bankban utalsz akor azonnal rajta van.De ha más bankba mész akkor talán 1nap.Több nem lehet.Én is utaltam és ezért tudom.Amit a bankba kaptál bizonylatot az megvan neked nem?Te utaltál ő azt állítja nem kapta meg akkor jelentsd fel!
2009. aug. 13. 20:52
 2/8 anonim válasza:
100%
Ez igazából engem is érdekelne. Noha nem készülök komolyabb összeget most utalni, azért bármikor előfordulhat velem is ez a szituáció. Szerintem egyébként nem véletlenül adnak az átutalás után az utalónak egy szelvényt, azt el kell eltenni, a későbbi problémák esetén. Így láthatatlanban annyit tudnék mondani, hogy menj be a cetlivel a bankba és mond, hogy a napokban utaltál pénzt, ami az illető számlájára nem érkezett meg. Szerintem ott a bankban ellenőrizni tudják, hogy véghez ment-e az átutalás. Ha igen, akkor rá se ránts az illetőre, mond, hogy benn voltál a bankba ahol elmondták, hogy minden rendben volt. Ha esetleg vettél tőle valamit és azt nem akarja oda adni, akkor szerintem rendőrsére is mehetsz. De lehet én gondolom rosszul, de a kulcs a szelvényben lesz, amit átutalás után kaptál.
2009. aug. 13. 20:56
 3/8 A kérdező kommentje:

OTP-ből utaltam CIB bankba.

Hétfőn, és ma állította, hogy nem érkezett meg a pénz. Pedig ez már 3 nap.

Már többször utaltam, de így mág sosem jártam. Legkéésőbb 2 napon belül megkapták a pénzt.

Itthonról szoktam utalni, mert van otp direktem. Így csak a számlatörténetemből látszik, hogy mikor hova kinek mennyit utaltam.

2009. aug. 13. 21:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja, igen... Vaterázok, teszveszezek és az általam vett terméket úgy néz ki nem akarja átadni. Már az elején is voltak bonyodalmak, mert állítólag nem tudja megnézni a leveleit, mert a számítógép nem nyitja meg a freemailt, meg a postán sem tudták pontosan megmondani a feladási díjat, stb...
2009. aug. 13. 21:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy a számlaszám nem lett elírva?
2009. aug. 14. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha vaterán történt akkor nekik lehet írni,hogy ez a problémád és kiadják az adatait a Rendőrségnek.Így én is jártam,de nekem kis összeg volt.Elutaltam és nemjelentkezett az illető,de mikor hívtam akkor is kinyomott és az emailekre se válaszolt.Nagy nehezen írt és rá egy hétre elkűldte amit tőle vásároltam.Szóval nyugodtan írj vagy a vaterának vagy a teszvesznek és kiadják az illető adatait.Nyugodtan jelentsd fel!
2009. aug. 14. 12:35
 7/8 Hintalow ***** válasza:

Ilyen esetben a netbenkról is kinyomtathatod a szlatörténetet, amin látszik számlaszámmal az utalás.

Ha hivatalosabb kell, akkor minden bank ki tud adni hivatalos igazolást (ennek általában díjja van) amelyben tanusítják az összeg elküldését a megadott számlaszámra.

Namármost, ezek után neki kell bizonyítania, hogy NEM kapta meg az adott összeget (ami szinte lehetetlen, mert a bankrendszerben "eltünő" pénz csak a filmekben létezik)

De ennek neked kell utánajárnod.

Összegezve: ha elutaltad a megfelelő számlaszámra az összeget, akkor akármit mond az emberünk, megkapta azt.

2009. aug. 14. 18:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Az Otp néha lassúbb mint a többi kereskedelmi bank... Mert megtehetik...Állambűcsi nagy barátjuk....

Ha egy hét mulva sincs ott a pénz akkor kezdj aggódni...

Elviekben pedig a bankban cetli nélkül is tudniuk kell a pénzmozgást a számlán...

Plusz a havi bankszámlakivonatodon rajta lesz!!

2009. aug. 17. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!