Szeretnék bankszámlát nyitni. Mely bakoknál ingyenes? Számlavezetési díj mindenhol van?
Igen van.
Van amikor 0Ft de ahhoz költeni kell és 150k havi jövedelemnek kell jönnie a számlára minden hónapban.
Hány éves vagy? Diákszámlák kondíciói nagyon jók, legtöbb vagy ingyenes vagy nagyon kevés a havi számlavezetési díj és egy csomó szolgáltatás ingyenes (pl. utalás, készpénzfelvétel). Van ahol még hallgatói jogviszony sem kell, pl. CIB bank Cibezz csomagjánál annyi a feltétel, hogy 26 évesnél fiatalabb légy. Én ezt tudom ajánlani, ha még nem vagy 26.
Felnőtt számlákban sajnos nem tudok segíteni, de a bankok honlapjáról elérhetőek a kondíciós listák, azokból tudsz tájékozódni, hogy az egyes szolgáltatások melyik számlacsomagnál mennyibe kerülnek.
A Gránit Banknál egyelőre csak éves kártyadíjat kell fizetni, ezenkívül minden ingyenes, 4 alkalommal lehet ingyenes KP-t felvenni bármely magyarországi bankautomatából. Egyelőre nem jött ki hirdetmény, hogy januártól áthárítanák a tranzakciós adót.
Hátránya ugyanaz, mint az AXÁ-nak, nincsenek bankfiókok, de sosem értettem miért fontos, hogy minden utcasarkon legyen, én évek óta Raiffeisenes vagyok és egyszer jártam fiókban, amikor megnyitottam a számlát, minden más interneten intézhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!